Αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που ξεκίνησαν από την Πάτρα και ευρύτερα την Αχαΐα και έγιναν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα!

Τρεις νέοι όμως καλλιτέχνες έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο σανίδι με την συμμετοχή τους στο ερασιτεχνικό σχήμα "Ρεφενέ" της Πάτρας!

Η ομάδα του Ρεφενέ συνεχίζει δυναμικά και φέτος και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα τους. Παρόλα αυτά ξεσκονίσαμε το αρχείο των φωτογραφιών τους.

Ο Σωτήρης Δούβρης ξεκίνησε από το Ρεφενέ το 2002 και έπαιξε μέχρι το 2004! Έπειτα ακολούθησε την δική του πορεία στην Αθήνα…

Τον έχουμε δει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Το Νησί», «Πίσω στο σπίτι», «Φίλα το βατραχό σου», «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα» και πολλές ακόμα. Στο θέατρο ο Σωτήρης έχει αναλάβει πολλούς ρόλους ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται στο κινηματογραφικό πλατό για τη ταινία «Πέμπτη και 12» που έχει γράψει και σκηνοθετεί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.Ο Ονίκ Κετσογιάν, ξεκίνησε στο σχήμα το 1999 έπαιξε μέχρι το 2001. Είναι ένας νέος ταλαντούχος, Πατρινός ηθοποιός, που συμμετείχε στην Ελληνική κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σμαραγδής και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Ονίκ Κετσογιάν έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο του θεάτρου.Η Λίλα Μπακλέση, ξεκίνησε στο σχήμα το 2006 έπαιξε μέχρι το 2009, έπειτα ακολούθησε επαγγελματικά βήματα στην Αθήνα... H ιδιαίτερη και τολμηρή Λίλα πάει για τα 86α όσκαρ με την ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, προτεινόμενη για τις υποψηφιότητες του Όσκαρ καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ του 2031!

Η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση τελειόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δεν αποκλείεται να τα καταφέρει και να επαναλάβει τον θρίαμβο του Γιώργου Λάνθιμου με τον «Κυνόδοντα» τον Ιανουάριο του 2011.Ο Θανάσης Μπριάνας, ξεκίνησε στο σχήμα το 1999 έπαιξε μέχρι το 2000!
Κατάγεται από την Πάτρα σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Ίασμος». Στο θέατρο έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις «Ορέστεια», «Αντιγόνη», «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Μια κωμωδία», «Ευμενίδες», «Ιππείς», «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», και «Bedtime stories».

 Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γιάννη Κόκκο, Νικαίτη Κοντούρη, Δημήτρη Μαυρίκιο, Γιώργο Μιχαηλίδη, Άννα Συνοδινού, Χάρη Μανταφούνη, Γιώργο Αρμένη, Θανάση Θεολόγη, Δημήτρη Δεγαΐτη και Γιάννη Κακλέα.