Η Γαβριέλλα Πούπα μιλάει για τα φετινά σχέδια του Parts Patras Arts!

Σήμερα στις «Σελίδες ημερολογίου» η καλλιτεχνική διευθύντρια και μουσικός του Parts Patras Arts, Γαβριέλλα Πούπα μιλάει για τις δράσεις που ετοιμάζει και σχεδιάζει για τη φετινή χρονιά!

-Καλημέρα, Γαβριέλλα! Χαίρομαι πολύ που σήμερα θα πιούμε μαζί τον καφέ μας και θα συζητήσουμε για όλα όσα ετοιμάζετε φέτος στο Parts Patras Arts. Πρώτα απ΄ όλα όμως, θα ήθελα να μου μιλήσεις για εσένα. Πού γεννήθηκες, πού μεγάλωσες και πότε ασχολήθηκες για πρώτη φορά με τη μουσική.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Ξεκίνησα μουσική από 6 χρονών και δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι μαζί της. Από 18 χρονών ξεκίνησα να εργάζομαι ως μουσικός με τη βοήθεια της δασκάλας μου, ενώ παράλληλα συνέχιζα τις σπουδές μου. Από τότε εργάστηκα σε αρκετούς χώρους στην Πάτρα μέχρι που το 2013 άνοιξα τον δικό μου χώρο, το Parts Patras Arts.


-Πολύ εύστοχη η επιλογή του ονόματος του χώρου σου- νομίζω ότι στο έχω ξαναπεί… Όμως, δεν σε έχω ρωτήσει πώς προέκυψε αυτό το όνομα; Είναι ευκαιρία να μάθω, να μάθουμε!

Το Parts Patras Arts προέκυψε μετά από πολλά βράδια περισυλλογής, που σκεφτόμουν  πώς θέλω να συνεχίσω μουσικά, επαγγελματικά και καλλιτεχνικά. Πιστεύω ότι το όνομα αυτό συνδυάζει όλα τα στοιχεία που αγαπώ· την Πάτρα και τις τέχνες. Το Parts είναι ο τόπος της μουσικής, του παιχνιδιού, του θεάτρου και πολλών άλλων ακόμη. Αυτή η αναλαμπή μου ήρθε 5 η ώρα τη νύχτα. Ποια νύχτα δηλαδή, το ξημέρωμα!


-Στην αρχή της λειτουργίας του Parts Patras Arts τι είδους μαθήματα προσφέρατε;

Στο Parts Patras Arts ξεκινήσαμε με τη διδασκαλία μουσικών οργάνων μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού και τραγουδιού. Στην πορεία αρχίσαμε να το εμπλουτίζουμε και με άλλες δράσεις: κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και διάφορα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια λογοθεραπείας, αισθητηριακής ανάπτυξης, δημιουργικού παιχνιδιού, και εργοθεραπείας.


-Σε ετήσια βάση τι μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο Parts Patras Arts;

  • Μουσικά όργανα όπως πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, μπουζούκι, μαντολίνο, αρμόνιο…
  • Τραγούδι κλασικό, έντεχνο, ποπ, τζαζ.
  • Μουσικοκινητική από 1-2,5 ετών με συνοδεία γονέα, 2,5-4 ετών, 5-6 ετών.
  • Θεατρικό παιχνίδι από 4-8 ετών, 8-12 ετών και 12-15 ετών.
  • Χορωδίες: 4-6 ετών, 6-12 ετών, 18 και άνω
  • Δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά με ειδικές ικανότητες: 4-6 ετών, 6-10 ετών.
  • Θεατρικό παιχνίδι στα αγγλικά: 4-6 ετών, 6-9 ετών.
  • Δημιουργική γραφή: 6-9 ετών, 9-12 ετών, 12-16 ετών 16-18 ετών, 18 και άνω
  • Κουκλοθέατρο: 4-8 ετών,8-12 ετών.

Οι εγγραφές μας έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 21:00 το βράδυ. Εδώ θέλω να σημειωθεί ότι στα μουσικά όργανα και το τραγούδι ισχύουν δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και η  εγγραφή είναι δωρεάν για όλα τα προγράμματα!


-Καταπληκτικά, έχετε πιάσει πολλές πτυχές και ενδιαφέροντα! Εκτός από τις δράσεις που είναι οργανωμένες σε ετήσια βάση, υπάρχουν και άλλες επιλογές; Θα μπορούσες να μας εκμυστηρευτείς τις θεματικές από τα εργαστήρια που οργανώνονται μία φορά τον μήνα;

Δυστυχώς, ούτε και ‘γω μπορώ να το ξέρω! Οι δράσεις αυτές δημιουργούνται από τους εκάστοτε εκπαιδευτές μέσα από εμπνεύσεις και ιδέες ίσως της στιγμής ή και από την εμπειρία τους. Το μόνο που μένει είναι οι ενδιαφερόμενοι να μείνουν συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facebook και να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις μας. Είμαστε σίγουροι ότι κάποια από αυτές θα τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον τους. Εγώ αυτά τα εργαστήρια τα ονομάζω εκπλήξεις! Έτσι δεν είναι;

-Έτσι είναι, συμφωνώ απολύτως! Και το οικονομικό κομμάτι του Parts Patras Arts σκέφτεται την τσέπη των πελατών του;

(γέλια)Οι τιμές μας είναι πολύ προσιτές και διαμορφωμένες σύμφωνα με την εποχή! Σε αυτό άλλωστε οφείλεται  η έβδομη χρονιά λειτουργίας μας!


-Παρέχετε κάποιου είδους έκπτωση ή προσφορά;

Ναι, έχουμε φροντίσει και για αυτό! Για παράδειγμα όσοι ενήλικες παρακολουθούν ένα σεμινάριο ή εργαστήριο, λαμβάνουν μία έκπτωση για το επόμενο. Επίσης, όσα παιδιά διδάσκονται κάποιο μουσικό όργανο μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στην παιδική μας χορωδία ή σε διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών.

-Και πού μπορεί να σας βρει κανείς;

Το Parts Patras Arts βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας στη διεύθυνση Σατωβριάνδου 31.


-Κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό· τι είναι αυτό που κάνει το Parts Patras Arts να διαφέρει από τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά εργαστήρια;

Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες όλου του κόσμου, παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών και τον κάθε άνθρωπο που θέλει να περάσει δημιουργικά και ψυχαγωγικά την ώρα του. Έτσι προσφέρουμε ένα πλήθος εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών σεμιναρίων. Φαντάσου ότι ο μικρότερος μαθητής μας ήταν 10 μηνών και ο μεγαλύτερος 76! Οπότε, join us!