Καμία απάντηση δεν δόθηκε στη ΔΕΘ για τον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου.

Ο Πρωθυπουργός, σε αντίστοιχη ερώτηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, παρέπεμψε στο μέλλον για οριστικές λύσεις.

Υποσχέθηκε πως σύντομα θα βρεθεί στην Πάτρα οπότε και θα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου.έργου.

Ένα έργο που «πάγωσε» με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης με το αιτιολογικό ότι με τον τρόπο της κατάτμησης των εργολαβιών οδηγείτο σε αδιέξοδο και σε μη χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Το προηγούμενο διάστημα, μετά και την ανησυχία που προκλήθηκε για το ενδεχόμενο νέων μεγάλων καθυστερήσεων, κυβερνητικοί κύκλοι άφηναν να εννοηθεί πως θα δίνονταν οι απαιτούμενες διευκρινήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού δεν υπήρχε κοστολόγηση του έργου και διασφάλιση χρηματοδότησης.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση πέραν του 2023, γιατί έτσι όπως είναι το έργο, σας βεβαιώνω ότι δεν θα γίνει μέχρι τότε». Είχε τονίσει προ ημερών, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Προφανώς και οι συνεννοήσεις με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ δεν έχουν προχωρήσει, ώστε να γνωρίζουμε εάν κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, γι΄ αυτό και η απάντηση του Πρωθυπουργού παρέπεμπε στο μέλλον.