Κάτι από easy rider παίχτηκε στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με τους μηχανόβιους τουρίστες αφού έκαναν τον γύρο της Πελοποννήσου, να φτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να αναχωρήσουν από την Ελλάδα. 

Οι μηχανές τους προκάλεσαν αίσθηση σε όσους τις είδαν από κοντά και αν μη τι άλλο κέντρισαν την προσοχή. Πρόκειται για Γερμανούς τουρίστες που λατρεύουν την Ελλάδα και που τους άρεσε πολύ η Πάτρα, όχι όμως τόσο να τους κρατήσει εδώ, έστω και για λίγες διανυκτερεύσεις. 

Αλήθεια, έχετε σκεφθεί πόσο κερδισμένη θα ήταν η αγορά της Πάτρας αν έστω και οι μισοί από όλους αυτούς τους τουρίστες που πέρασαν το φετινό καλοκαίρι από το νέο λιμάνι της πόλης για να έρθουν στην χώρα μας, έμειναν για λίγες μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα;

Να υπήρχε δηλαδή κάτι που να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, κάτι που να τους κάνει να καθίσουν έστω και για λίγο στην Πάτρα. Μάλλον δεν υπάρχει. Αλλά τι να λέμε τώρα. Και εμείς στην Πάτρα ήμαστε... easy riders στα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και την εξωστρέφεια της πόλης. Με λίγα λόγια ποιος νοιάζεται; Και αυτοί που νοιάζονται μας έχουν δείξει μέχρι ώρας ότι μάλλον δεν μπορούν.