Πόσο μπορεί να απέχει η ραπ μουσική σκηνή και η κουλτούρα του χιπ χοπ από το ροκ ύφος και το πεδίο της ευρύτερης αυτής μουσικής που αν μη τι άλλο παραμένει διαχρονική; 

Το Manifest 2019 έρχεται για να μας αποδείξει ότι η απόσταση μεταξύ τους μπορεί να είναι ελάχιστη, αρκεί οι στίχοι, οι εικόνες που βγαίνουν μέσα από τα λόγια, τα συναισθήματα και οι ήχοι των τραγουδιών να μπορούν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα και να το κάνουν να μοιάζει σαν ένα σύνολο, παρά τις τόσες διαφορές τους, στο όνομα της καλής μουσικής. 

Κι η καλή μουσική για τους περισσότερους από εμάς είναι αυτή που εκφράζει τις ψυχές και την καρδιά μας. Το Manifest 2019 έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα μουσικά δρώμενα και στα live events της Πάτρας για να μας συγκινήσει για ένα διήμερο σήμερα και αύριο, με σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών που προέρχονται και από τα δύο ρεύματα, της ραπ και της ροκ. 

H πρώτη ημέρα του Manifest είναι αφιερωμένη στην ραπ και στην κουλτούρα του χιπ - χοπ με τους Κάνων & Θύτης να ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή, μαζί με τους Compex και Απέθαντο.

Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στη ροκ και αποτελεί σίγουρα την κορύφωση του φεστιβάλ με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής ελληνικής σκηνής, δύο τραγουδοποιούς - ποιητές θα τους χαρακτήριζε κανείς,να παίρνουν τη σκυτάλη και να απογειώνουν το Manifest. 


Κανών / Θύτης - Η Ζωή Μου


Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Παύλο Παυλίδη που έρχονται για ακόμα μία κοινή τους εμφάνιση στην Πάτρα, προς τέρψη των φίλων τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα που έχουν μεγαλώσει - και συνεχίζουν να μεγαλώνουν -  με τη μουσική τους και τα τραγούδια τους.

Μαζί τους και ένας νεαρός ταλαντούχος μουσικός που δείχνει ικανός να ακολουθήσει τα βήματα τους ο Πατρινός μουσικός και τραγουδοποιός ο Βασίλης Ράλλης που έχει κάνει αίσθηση με τη δουλειά του, τα τραγούδια και τους δίσκους του. 

Όλα αυτά λοιπόν στο Manifest by Mojo, μπροστά από το Εργοστάσιο Τέχνης (και τις δύο ημέρες), σε μία πρωτοβουλία που τείνει πλέον να γίνει θεσμός για τα μουσικά δρώμενα της πόλης, έχοντας αγκαλιαστεί από ένα κοινό που αγαπάει τα lives και τις συναυλίες, σε μία Πάτρα που διψάει για μουσική. Καιρός να ξεδιψάσει. 


Γιορτή | Γιάννης Αγγελάκας - Παύλος Παυλίδης