Χωρίς απαντήσεις - τουλάχιστον για την ώρα - έμειναν οι Πατρινοί και οι φορείς της Πάτρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο τελευταίος στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του υπέβαλε δημοσιογράφος από την εφημερίδα "Γνώμη", σχετικά με το θέμα των μεγάλων έργων υποδομής της περιοχής, ο Κυριάκος Μητοτάκης απάντησε ότι σύντομα θα έρθει στην Πάτρα και τότε θα είναι σε θέση να πει με λεπτομέρειες τα σχέδια της κυβέρνησης για την Πάτρα και την Αχαΐα. 

Ο πρωθυπουργός έδειξε έτσι ένα έμπρακτο ενδιαφέρον για ζητήματα που αφορούν την περιοχή και τα οποία προφανώς και γνωρίζει αρκετά καλά. Ζητήματα που κινούνται σε τρεις άξονες, στην Πατρών Πύργου, στην γραμμή του σύγχρονου τρένου και στον τρόπο αξιοποίησης του νέου λιμανιού, αλλά και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης της Πάτρας. 

Πάντως, όσοι ήλπιζαν ειδικότερα για το θέμα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών Πύργου ότι θα πάρουν απαντήσεις στη ΔΕΘ μέσα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, διαψεύστηκαν.

Παραμένει ερωτηματικό λοιπόν το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση με βάση τον προγραμματισμό της απερχόμενης ή αποφασίσει τελικά το... όλα από την αρχή, σε μία νέα δηλαδή δημοπράτηση του έργου.