Μετά την εκλογή του νέου προεδρείου της Δημοτικής Αρχής ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχτηκε η καλή πρόθεση όλων των δημοτικών παρατάξεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό και αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα της πόλης.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» στις τελευταίες διακηρύξεις της, επιβεβαιώνει  την βούληση της για συναινετική συμπεριφορά στην διαδικασία ανάδειξης του Προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου. Εναπόκειται στον Δήμαρχος της πόλης Κ. Πελετίδη και την «Λαϊκή Συσπείρωση» να λάβουν το μήνυμα της ψηφοφορίας, ώστε να μην λειτουργήσει η Δημοτική Αρχή με μόνο γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων της Πάτρας.

Οφείλω να επισημάνω ότι κατά την προηγούμενη θητεία της, εκμεταλλευόμενη τον ισχνό αντιπολιτευτικό λόγο, έδρασε λαμβάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις υπόψη κομματικές προσταγές.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» από την θέση που την έταξε ο λαός της πόλης, σε κάθε πρόταση και πρωτοβουλία που δεν θα έχει κομματικό χρώμα και θα υπηρετεί αποδεδειγμένα τις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες της Αχαϊκής πρωτεύουσας, θα πρωτοστατεί για να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται.

Ταυτόχρονα, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου της και την ευθύνη που απορρέει από την εντολή του 60% του Πατραϊκού λαού, υπεύθυνα και σθεναρά θα ασκεί τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα, ελέγχοντας τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, ενώ κυρίως θα αντιτάσσεται σε κάθε απόπειρα υποταγής του Δήμου στα κομματικά κελεύσματα του Περισσού.

Ελπίζουμε δε, ότι όλο το αντιπολιτευτι8κό δυναμικό θα ενστερνιστεί το σκεπτικό μας και θα πράττει ανάλογα, ώστε με αυτό τον τρόπο να τιμάται η βούληση της πλειοψηφίας του Πατραϊκού λαού.

Με αυτές τις σκέψεις συγχαίρω το νεοεκλεγέν προεδρείο και εύχομαι το νέο δημοτικό συμβούλιο να έχει μία καλή και γόνιμη θητεία».