«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ ήταν λαλίστατος για τις οικονομικές επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος, που όμως αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ σιωπηλός σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Είδαμε να παραπέμπονται σε ένα πολύ αόριστο μέλλον τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφού η κυβέρνηση θα ανοίξει τη σχετική συζήτηση το 2021», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM 90,1», για τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για το οποίο είπε «δεν βρήκε ούτε λέξη να πει χθες». «Ο “μακεδονομάχος” κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική, αλλά πρέπει να τηρηθεί μέχρι κεραίας, όπως λένε πλέον και τα στελέχη της ΝΔ», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

Χαρίτσης: Επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ οι οικονομικές επιτυχίες

Όσο για τις οικονομικές επιτυχίες στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε πως «τόσο η αλλαγή του οικονομικού κλίματος και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και οι 120 δόσεις, ήταν επιτεύγματα της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Το ίδιο ισχύει και για τον καταπιστευτικό λογαριασμό, τον οποίο ο κ.. Χαρίτσης χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό όπλο» για τη μείωση των πλεονασμάτων, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό: «Γιατί δεν θέλει να το αξιοποιήσει;».

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα ίσχυε από το 2020, αλλά «τώρα ο Μητσοτάκης την παραπέμπει στο απώτερο μέλλον». Το ίδιο ισχύει και για την μείωση της ανεργίας «που τα τελευταία τρία χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τις 10 μονάδες». «Αλίμονο αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτό έχει να κάνει με τη διακυβέρνησή του», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η ΝΔ παρέλαβε ταμεία γεμάτα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Αλλά οφείλει να εξηγήσει πώς εννοεί την «ανάπτυξη για όλους», γιατί στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στη στήριξη του αγροτικού χώρου, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων αλλά ούτε και των ανέργων», συμπλήρωσε.