Άφαντοι παραμένουν οι δύο ληστές της Ερυμανθείας που σήκωσαν από το τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής, περισσότερα από 130.000 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. 

Ο μεταμφιεσμένος παπάς και ο συνεργάτης του που με την απειλή καλάσνικοφ, ανάγκασαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους να τους δώσουν τα χρήματα που ζητούσαν δεν άφησαν πίσω τους ίχνος που να δώσει την δυνατότητα στους αστυνομικούς να ερευνήσουν την υπόθεση και να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα προς κάποια κατεύθυνση. 

Η μοναδική υποψία στην οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί μετά από όλες αυτές τις ημέρες που διερευνούν την υπόθεση είναι ότι οι δύο δράστες ενδέχεται να είναι μέλη κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης και όχι κοινοί εγκληματίες του ποινικού κώδικα. Ποια είναι τα στοιχεία αυτά τα οποία οδηγούν τους αστυνομικούς σε ένα τέτοιο σενάριο; 

Ο χρόνος όπου παρέμειναν στην τράπεζα ήταν αρκετά μεγάλος, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχαν συνεργάτες που κτένιζαν την περιοχή για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα, μαζί με τα χρήματα απέσπασαν και το καταγραφικό της τράπεζας, κάτι που κάνουν συνήθως οι ληστές - τρομοκράτες, ενώ στη συνέχεια παράτησαν το αυτοκίνητο σε άσχετο σημείο, κάτι που έχει ξαναγίνει σε ληστείες τις οποίες έχει αποδειχθεί ότι προκλήθηκαν από δράστες που δεν ανήκαν στον κοινό ποινικό κώδικα. 

Ένα ακόμα σημείο που ενισχύσει το σενάριο της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει να κάνει με το απομονωμένο μέρος όπου βρίσκεται το υποκατάστημα που λήστεψαν, κάτι που έχει παρατηρηθεί ως μέθοδο μελών τέτοιων οργανώσεων και σε άλλες ληστείες.

Εξάλλου, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί οι δύο ληστές ήταν νεαροί σε ηλικία, κάτι που επίσης παραπέμπει σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι η τράπεζα, αν και έχουν περάσει ημέρες από την ληστεία, παραμένει κλειστή, κάτι που ανησυχεί τους κατοίκους της περιοχής που με ανακοίνωση τους εκφράζουν τους φόβους τους για το ενδεχόμενο να μην ανοίξει ξανά.