Μπήκαμε σε ρυθμούς, ανάπτυξης, η οικονομία αλλάζει τροχιά και στην χώρα έρχονται επενδύσεις με μία κυβέρνηση να έχει αυτή την κατεύθυνση, ανοίγοντας τις πόρτες σε κάθε αναπτυξιακή πρόταση που μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας και να δώσει μία άλλη πνοή. 

Είναι ίσως ο πιο κατάλληλος χρόνος για να επανέλθει στο προσκήνιο και πάλι το θέμα του Αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα, στην θέση Ρέντες, ένα έργο που έχει πάρει το "πράσινο φως" από το κράτος, καθώς έχει περάσει από το 2011 στο Αναπτυξιακό Σχέδιο από την Βουλή, χωρίς όμως από τότε μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι στην πράξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. σκοπεύει να επαναφέρει την πρόταση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Φλωράτος, πρόκειται να επιδιώξει να έχει μία συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. 

Το έργο της κατασκευής μιας πίστας Formula 1 είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα που είναι να γίνουν στην Αχαΐα, καθώς θα δώσει ανάπτυξη και πνοή σε μία περιοχή που αυτή τη στιγμή οικονομικά μοιάζει "νεκρή", έχοντας ως μοναδικό πυλώνα της οικονομίας της την πρωτογενή παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία). 


Το έργο αυτό, συνολικού κόστους 94,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα αλλάξει τον χάρτη της οικονομίας της περιοχής και γενικότερα του νομού, αφού θα φέρει επισκέπτες, μεγάλα brands εταιρειών της Formula 1 και της αυτοκινητοβιομηχανία, θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Αχαΐας που αυτή τη στιγμή με ευθύνη του κράτους και της πολιτικής που ακολουθείται για την περιφέρεια, δεν μοιάζει να έχει κάποια ιδιαίτερη δυναμική και ασφαλώς θα ανοίξει πάνω από 400 θέσεις εργασίας. 

Ήδη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας συζητούν τον τρόπο που θα παρουσιάσουν στον υπουργό το master plan του έργου και προσανατολίζονται στην επικαιροποίηση της μελέτης που είχε υποβληθεί για την αρχική ένταξη του αυτοκινητοδρομίου στον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς εκτιμάται ότι έχουν προκύψει πλέον νέα δεδομένα που κάνουν αυτή την επένδυση πιο ελκυστική στους ενδιαφερόμενους επενδυτές -χρηματοδότες. 

Ενδιαφερόμενους που αυτή τη φορά ευελπιστούν ότι θα προκύψουν, εφόσον φυσικά γίνουν οι ανάλογες σωστές κινήσεις. Με λίγα λόγια το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρομίου βγαίνει και πάλι από το συρτάρι.