Αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα της Ιταλίας έχει προκαλέσει η ανάρτηση ενός δημοσιογράφου της RAI, στο Facebook, κατά του Ματέο Σαλβίνι.

Ο Φάμπιο Σανφιλίπο στην ανάρτησή του προέβλεψε ότι ο Σαλβίνι θα αυτοκτονήσει σε έξι μήνες, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά του να προκαλέσει εκλογές, όταν απέσυρε τη Λέγκα από τον κυβερνητικό συνασπισμό με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Αυτή η κίνηση του δημοσιογράφου της RAI προκάλεσε κύμα συμπαράστασης προς τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, αλλά και έρευνα σε βάρος του Σανφιλίπο από την ιταλική δημόσια ραδιοφωνία.

«Χάθηκες μόνος σου. Θα χάσεις από 20 έως 25% στις προθέσεις ψήφου, το ξέρεις; Και τι θα κάνεις; Δεν έχεις δουλειά, δεν ξέρεις να κάνεις τίποτα, δεν έχεις έδρα ευρωβουλευτή, έχασες το πόστο του υπουργού», έγραψε ο δημοσιογράφος στην ανάρτηση στο Facebook για τον Σαλβίνι, σύμφωνα με την La Repubblica. Στη συνέχεια, ο Σανφιλίπο τη διέγραψε.

«Είναι αλήθεια ότι είσαι στο Κοινοβούλιο αλλά με τη ζωή που είχες συνηθίσει να ζεις, μέσα σε έξι μήνες θα τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα εχθρέ μου», έγραψε ακόμη. «Ενα όριο ευπρέπειας και ανθρώπινου σεβασμού θα έπρεπε να τηρηθεί από αυτόν τον δημοσιογράφο της RAI», ήταν το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. «Ενας άνθρωπος που πληρώνεται με τα χρήματα των Ιταλών και αναφέρεται στην αυτοκτονία ενός αντιπάλου πρέπει να αισθάνεται ντροπή», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.