Μία ομάδα για την πόλη. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της 15μελούς προσωρινής διοικούσας εκτελεστικής επιτροπής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ, υπό την προεδρία του Νίκου Νικολόπουλου.

Ο επικεφαλής της παράταξης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνοδοιπόρους του για τα αποτελέσματα της συνάντησης, που είχε απόψε το βράδυ με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Συγκεκριμένα, είπε ότι μετέφερε στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων πως είναι πρόδηλη η διάθεση συνεργασίας της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» με την δημοτική αρχή, αρκεί το πρόταγμα να είναι το καλό της πόλης και της κοινωνίας και όχι το κομματικό συμφέρον.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Νικολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μετεκλογική διάθεση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, που με συμπαγή τρόπο είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της "ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ" τοποθετήθηκε και γύρω από το ζήτημα της επικείμενης ανεξαρτητοποίησης του Αντώνη Κουνάδη λέγοντας:

"Με τον Αντώνη και όλους σας κάναμε έναν συναρπαστικό προεκλογικό αγώνα. Κρατάμε τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο χαρακτήρα των τοπικο-αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών μας, διατηρούμε την άψογη προσωπική και κοινωνική σχέση και αλληλοσεβόμαστε την διαφορετικότητα κάποιων εξ όλων των πολιτικών επιλογών μας.

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του και την διαδρομή του, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει κάθε πρόταση και επιλογή, από όπου και αν προέρχεται, εφόσον είναι εναρμονισμένη με την προγραμματική φιλοσοφία της "ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ", αλλά και κάθε παράταξης που αποδεδειγμένα υπηρετεί το συμφέρον  της πόλης και μόνον αυτής".