Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 15:30, από την πρόσκρουση του Flyingcat 4 που εκτελούσε το δρομολόγιο του Αργοσαρωνικού, Πόρος - Ύδρα - Σπέτσες. Στο πλοίο, που αναχώρησε μετά τις 17:30 για Σπέτσες, δεν καταγράφηκε σοβαρή βλάβη, μόνο ζημιά μικρού μεγέθους που φάνηκε στο εξωτερικό του πλωτού μέσου.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr επιβάτης, με προορισμό τις Σπέτσες, η ταλαιπωρία διήρκησε δύο ώρες, καθώς τόσος ήταν ο χρόνος αναμονής στην Ύδρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος εκνευρισμός καθώς και πολλά ερωτηματικά.

«Δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση, επί δύο ώρες βρισκόμασταν στην Ύδρα», τόνισε ο επιβάτης που βίωσε την πολύωρη ταλαιπωρία.

Πρόσθεσε ότι επί ένα τέταρτο, αμέσως μετά την πρόσκρουση, κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε καθώς δεν «υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση».

Οι επιβάτες, εκνευρισμένοι και συναμα απαυδισμένοι, ρωτούσαν για την ώρα της αναχώρησης από την Ύδρα, όπου ήταν καθηλωμένοι, ωστόσο δεν λάμβαναν απάντηση με συνέπεια η αγωνία να επιτείνεται.