Η 28χρονη αθλήτρια, οι επιδόσεις της οποίας έχουν συζητηθεί πολύ λόγω των αυξημένων ποσοστών τεστοστερόνης που εκκρίνει ο οργανισμός της, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στη Ντόχα.

Ο λόγος είναι η αλλαγή των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, σύμφωνα με την οποία αθλητές με ορμονικά προβλήματα πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μειωθεί η έκκριση συγκεκριμένων ορμονών για να μην έχουν πλεονέκτημα έναντι των συναθλητών τους.

Η Σεμένια έχει προσφύγει στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο ζήτημα και προσπαθεί να ανατρέψει την απόφαση, καθώς δεν δέχεται να λάβει τέτοιου είδους αγωγή. Μέχρι τη λήξη αυτής της υπόθεσης όμως θα απουσιάζει από τα ταρτάν.

Γι' αυτό σκέφτηκε να αρχίσει να επισκέπτεται τα γρασίδια,υπογράφοντας συμβόλαιο με την JVW. Μία, εκ των κορυφαίων, γυναικείων ποδοσφαιρικών ομάδων της Νοτίου Αφρικής.

«Είναι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ για αυτή τη νέα περιπέτεια. Εκτιμώ πολύ την αγάπη και τη στήριξη που λαμβάνω από την ομάδα με το ξεκίνημα» δήλωσε η ίδια μετά την παρουσίασή της, η οποία βέβαια δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημο ματς πριν την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ιδρυτικό στέλεχος της JVW είναι μάλιστα η εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών της Νοτίου Αφρικής, Τζανίν φαν Γουίκ, η οποία σχολίασε τη μεταγραφή δηλώνοντας ότι η παρουσία της Σεμένια εκεί τιμά το σύλλογο και την ίδια.

Η Φαν Γουίκ, μέσω σχετικού tweet, επισημοποίησε την παρουσία της στην ομάδα ως ισότιμο μέλος παρά το γεγονός ότι θα περάσουν μήνες για να αγωνιστεί σε επίσημο ματς. Μάλιστα έγραψε χαριτολογώντας στην ανάρτησή της πως αν και η Σεμένια είναι καλή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση θα χρειαστεί να δουλέψει πάνω στο κομμάτι της ταχύτητας.

Έτσι λοιπόν μετά τον Γιουσέιν Μπολτ που δοκίμασε, χωρίς επιτυχία, να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο μετά το στίβο, ακολουθεί την ίδια διαδρομή και η Κάστερ Σεμένια, με την ελπίδα ότι αυτή θα τα καταφέρει καλύτερα.