Ένα θέμα που έχει μείνει μετέωρο και αυτό παρόλο που έχει οριστικοποιηθεί έχει να κάνει με το σύγχρονο τρένο και τον τρόπο έλευσης του στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει μετά από ενέργειες του δήμου και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της βόρειας Πάτρας για να μην αφήσουν την επιφανειακή χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, στην υπογειοποίηση της, από το Ρίο έως και το νέο λιμάνι της πόλης. 

Μάλιστα, το υπουργείο Υποδομών τότε είχε προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της μελέτης του συγκεκριμένου τμήματος του όλου έργου του σύγχρονου τρένου, με τον κ. Σπίρτζη να υποστηρίζει κατά τις διάφορες επισκέψεις του στην Πάτρα, ότι όχι μόνο θα υλοποιηθεί η υπογειοποίηση της γραμμής, αλλά υπάρχει μέριμνα για να βρεθούν ο τρόπος χρηματοδότησης του επόμενου κομματιού από τον Άγιο Διονύσιο στον Άγιο Ανδρέα. 

Από τη δική του πλευρά ο δήμος έχοντας καταφέρει να πετύχει αυτό που ήθελε, έκανε τα δικά του σχέδια, ξεκινώντας τότε τις δηλώσεις για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης για την δημιουργία ενός γραμμικού πάρκου που να εκτείνεται από το Ρίο και να φτάνει στην Πάτρα, πάνω στην υπογειοποημένη γραμμή του τρένου. 

Από τότε βέβαια, αν και δεν έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν αλλάξει πολλά. Έχει αλλάξει καταρχάς μια κυβέρνηση. Τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα και που λένε ότι υπάρχουν δυσκολίες για την υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης της γραμμής και ότι το κόστος θα αυξηθεί αρκετά, ολοένα και πληθαίνουν. 

Το υπουργείο δεν φαίνεται να προωθεί με την ίδια διάθεση της απερχόμενης κυβέρνησης την υπογειοποίηση της γραμμής και ο δήμος έχει πάρει ήδη τα σχετικά μηνύματα και ετοιμάζεται για να προχωρήσει αναλόγως, περιμένοντας βέβαια την επίσημη στάση των στελεχών της κυβέρνησης και την ακύρωση της μελέτης που είχαν εγκρίνει οι προηγούμενοι. 

Εννοείται ότι σε περίπτωση που τελικά οι φήμες που ακούγονται μέχρι τώρα έχουν βάση, το θέμα θα αποτελέσει σίγουρα την πρώτη μετωπική του δήμου, με την νέα κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι φορείς, αλλά και ο νέος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετική ερώτηση για το θέμα στη συνάντηση που έγινε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.