Αυτός ο δρόμος που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι πεζόδρομος. 

Έτσι τουλάχιστον έχει χαρακτηριστεί. Βρίσκεται στην περιοχή των Κάτω Συχαινών και ονομάζεται Νικηφόρου Γρηγορά. Ο πεζόδρομος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο από τις πολλές λακκούβες και το φθαρμένο οδόστρωμα. 

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που γνωρίζει την υπόθεση αρκετά καλά ο δήμος παρά τα δεκάδες έγγραφα που έχει λάβει εδώ και χρόνια, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις. Το μόνο που έκανε ήταν το 2004 (τόσο πρόσφατα) να προχωρήσει σε διάστρωση με αμμοχάλικο και την δεύτερη το 2010 να προχωρήσει σε διάστρωση με τρίμμα ασφάλτου. 

Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση αυτή κρατάει χρόνια. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ανέχονται αυτή την κατάσταση, με τους αρμοδίους της κάθε υπηρεσίας να τους εμπαίζουν και να τους ειρωνεύονται. Ο πεζόδρομος που όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς μόνο πεζόδρομος δεν είναι χρησιμοποιείται παρανόμως και από διερχόμενα οχήματα τα οποία πολλές φορές αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. 

Αποτέλεσμα αυτού; Τα παιδιά των οικογενειών που ζουν εκεί να κινδυνεύουν αφού παίζουν έξω από τα σπίτια τους, ενώ τα σπίτια είναι αναγκασμένα να τρώνε στη.... μάπα την σκόνη που αφήνουν οι διερχόμενοι οδηγοί. Βλέπετε ο πεζόδρομος αυτός είναι ένας χωματόδρομος επί της ουσίας, παρατημένος και εγκαταλειμμένος εδώ και χρόνια από την εκάστοτε δημοτική αρχή. 

Θα κάνει κάτι η τωρινή δημοτική αρχή για να διορθώσει την κατάσταση; Ιδού το ερώτημα. 

(Οι φωτογραφίες είναι του Noto Nfs).