Νωρίτερα από ποτέ ξεκινά φέτος η τηλεοπτική σεζόν, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των καναλιών έχει αρχίσει πριν καν βγει το πρόγραμμα στον αέρα. Με τις ημερομηνίες στις πρεμιέρες να έρχονται όλο και πιο πίσω, φαίνεται πως το κύμα παρέσυρε και την εκπομπή που ετοιμάζει ο Γιώργος Λιάγκας με τους συνεργάτες του στον ΣΚΑΪ. Δεν θα είναι έκπληξη, λοιπόν, αν δούμε να γίνεται μια μεγάλη ανατροπή, ενώ στο παρά πέντε έχουμε μια απρόσμενη αποχώρηση που επηρεάζει με τη σειρά της τα πράγματα.

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου κάνουν πρεμιέρα δύο μεγαθήρια της φετινής prime time, οι 8 λέξεις του Αντρέα Γεωργίου στον ΣΚΑΪ και το Greece’s Next Top Model στο Star. Στο κανάλι της Κηφισιάς αποφάσισαν πριν μερικές μέρες να μεταθέσουν τις πρεμιέρες των πρωινών εκπομπών -Στη φωλιά των Κου Κου, Αλήθειες με τη Ζήνα- στις 9 του μήνα, έτσι ώστε να στηρίξουν το μεγάλο τους πρότζεκτ για το πρώτο μισό της σεζόν, το GNTM. Την ίδια μέρα κάνει πρεμιέρα και η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στο Open που, μεταξύ άλλων, θα στηρίξει και το X Factor, το οποίο ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Κι ενώ οι πρεμιέρες του ΑΝΤ1 και του Alpha προγραμματίζονται για τις 16 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, ο ΣΚΑΪ σκέφτεται να κάνει μια… μικρή αλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το πρώτο Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα να είναι εκείνο της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου. Τη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία και τη μέρα που ο σταθμός θα παρουσιάσει επίσημα το πρόγραμμά του, οι συντελεστές της πρωινής εκπομπής κάνουν έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να βγουν στον αέρα, πέντε μέρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι απλό, καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα. Τώρα, αν σε αυτό προσθέσουμε και την ξαφνική αποχώρηση του διευθυντή παραγωγής της εκπομπής, Γιάννη Σαρρή -έφυγε λόγω ασφυκτικής πίεσης-, τότε το 11 Σεπτεμβρίου φαντάζει αρκετά δύσκολο. Όμως, ποτέ δεν ξέρεις κι επειδή το Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα έχει όλη τη στήριξη του σταθμού, μην εκπλαγείτε αν αντί για τη Δευτέρα 16 του μήνα, δείτε να κάνει πρεμιέρα μεσοβδόμαδα.