Ουδέν νεότερο από το... μέτωπο στο θέμα της έναρξης της λειτουργίας της γραμμής του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα.

Μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι φορείς να έλεγαν ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού θα ξεκινούσαν από τις αρχές του καλοκαιριού το 2019, όμως όσοι περίμεναν το τρένο για να τους εξυπηρετήσει, μάλλον θα έχουν "αραχνιάσει" στις στάσεις της διαδρομής. Το καλοκαίρι βέβαια πέρασε και το ζήτημα για όσους ανυπομονούν για να λειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια αυτή η γραμμή είναι πλέον το πόσο θα περιμένουν ακόμα. 

Βλέπετε μπορεί το έργο να είναι έτοιμο και οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές σχεδόν του Ιουλίου, όμως, οι διαδικασίες εκείνες που καθυστέρησαν την έναρξη των δρομολογίων, δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη προσωπικού, κάτι που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της γραμμής. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ξεκινήσει τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα χρειάζεται προσωπικό, τόσο σε ότι αφορά τους ελεγκτές, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τους μηχανοδηγούς. Αυτό που ανησυχεί τους φίλους του Προαστιακού και όσους παρακολουθούν το θέμα από κοντά είναι ότι καμία από τις δύο αυτές διαδικασίες δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Με δεδομένο την καθυστέρηση που χαρακτηρίζει πάντα την προκήρυξη θέσεων και την διαδικασία της πρόσληψης σε εταιρείες σαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επί της ουσίας ανήκουν στο δημόσιο, δεν αποκλείεται η βαλίτσα να πάει ακόμα πιο μακριά και η έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού να ξεκινήσει από το νέο έτος, έχοντας χάσει ήδη έτσι και αλλιώς την καλοκαιρινή περίοδο. 

Ωστόσο, αυτό είναι ένα σενάριο που δεν θέλουν με τίποτα να γίνει ούτε τα στελέχη του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ούτε και οι κάτοικοι της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας που ευελπιστούν να εξυπηρετηθούν  τους χειμερινούς μήνες μέσα από αυτή τη γραμμή, έχοντας μία φθηνή και εύκολη συγκοινωνία με την Πάτρα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι έχουν επικεντρώσει την προσπάθεια τους στο να "τρέξουν" αυτές τις διαδικασίες και να έχουμε το ξεκίνημα της έναρξης της γραμμής στα μέσα του Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοέμβρη. Στην αναμονή λοιπόν. 

(Η φωτογραφία είναι από την σελίδα "Φίλοι Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας).