Ένα από τα κενά που χαρακτηρίζουν αυτή την πόλη σε ότι αφορά τις υποδομές και τις δομές της πάνω στο θέμα των ζώων, είναι αυτό της έλλειψης ενός χώρου που θα χρησίμευε ως νεκροταφείο οικόσιτων. 

Στην Πάτρα δεν υπάρχει ένας τέτοιος χώρος και έτσι οι φιλόζωοι αναγκάζονται να θάβουν τα ζώα τους όταν αυτά αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε διάφορα σημεία εκτός του κέντρου της πόλης, σε οικόπεδα και σε γενικές γραμμές όπου βρουν. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τις προάλλες εντοπίστηκε ένας χώρος κοντά στο Ριγανόκαμπο που είχε αρκετούς τάφους ζώων. 

Ένας χώρος που χρησίμευσε προφανώς ως ένα άτυπο νεκροταφείο. Οι φιλόζωοι έχουν θίξει αρκετές φορές το θέμα αυτό, ενώ παρόμοιοι χώροι έχουν γίνει από ιδιώτες σε άλλες πόλεις. Ωστόσο, ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα για να προχωρήσει στην δημιουργία ενός τέτοιου χώρου, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει άλλα θέματα να λύσει πάνω στο ζήτημα των ζώων. 

Ένα δημοτικό κτηνιατρείο, ένα διαδημοτικό καταφύγιο για αδέσποτα, δομές που επίσης δεν υπάρχουν σε αυτή την πόλη και είναι άκρως απαραίτητο να δημιουργηθούν στη νέα θητεία της δημοτικής αρχής.

Πάντως, ένα κοιμητήριο μικρών ζώων θα έλυνε τα χέρια στους φιλόζωους  εκείνους που εκτός από τον πόνο που έχουν όταν χάνουν το ζωάκι τους, πρέπει να βρίσκουν και μία λύση για το θέμα της ταφής τους.