Η ομάδα παραδοσιακών χορών του συλλόγου ΑΣΤΟ-επικοινωνούμε «Φίλοι της Παράδοσης» συμμετείχε στο παραδοσιακό φεστιβάλ «INTERNATIONAL ISTANBUL EURASIA CULTURE FESTIVAL 2019» εκπροσωπώντας την Ελλάδα και ειδικότερα την Πελοπόννησο. Ο στόχος της διοργάνωσης δεν ήταν μόνο να έρθουν σε επαφή διαφορετικοί πολιτισμοί, αλλά και να προωθηθεί η φιλία και η δυνατότητα ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Με αυτή λοιπόν την αφορμή, μαζί με τους 21 χορευτές ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη άλλα 29 μέλη από όλες τις ομάδες του Α.Σ.Τ.Ο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής επιμελήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και ομάδα από το χορευτικό μας τμήμα και πραγματικά έκρυβε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις! Εκτός από την Αγία Σοφία και το Φανάρι, είχε επισκέψεις σε παλάτια, μνημεία και τζαμιά, βόλτα στο Βόσπορο, επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, βόλτα στην πλατεία Ταξίμ, ακόμα και βραδινές εξορμήσεις, με στόχο τη γνωριμία του τρόπου διασκέδασης των γειτόνων μας. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, ο ξεναγός καθώς και ο νεαρός Τούρκος φοιτητής που είχε αναλάβει να συνοδέψει την ομάδα σε κάθε της βήμα και δεν έφυγε λεπτό από κοντά μας, ήταν άψογοι.

Στο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, οι ομάδες συμμετοχής δεν προέρχονται μόνο από την Ευρώπη, αλλά από όλο τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ρουμανία, Ουκρανία την Γεωργία και φυσικά από την Ελλάδα.

Η παρουσία του συλλόγου εκεί σχολιάστηκε με πολύ ζεστά λόγια και αφού η ομάδα χορού ανανέωσε το ραντεβού της για το 2020, ο σύλλογος έδωσε την υπόσχεση να προσπαθήσει να οργανώσει κάτι αντίστοιχο και στην πόλη μας.