«Φρούριο» θα είναι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα γίνουν τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία επιστρατεύει περίπου 3.300 αστυνομικούς, ενώ θα μεταβούν εκτάκτως από την Αθήνα άλλες 11 διμοιρίες, ώστε να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, θα μεταβούν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και πέντε των Υ.ΜΕ.Τ, ενώ ισχυρή αστυνομία θα υπάρχει και στους γύρω νομούς από την συμπρωτεύουσα. Στην περσινή ΔΕΘ, όπου σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια, υπήρχαν περισσότερες ενισχύσεις από την Αθήνα, αλλά φέτος έχει αποφασιστεί να μείνουν δυνάμεις ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου έχει δώσει μεγάλο βάρος η αστυνομία.

ΔΕΘ: Σε κλοιό τα κτίρια υπό κατάληψη

Το πλάνο της αστυνομίας περιλαμβάνει και ειδική περιφρούρηση γύρω από κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από αντεξουσιαστές. Η επιφυλακή μάλιστα ξεκινά από σήμερα, καθώς αρχίσουν οι αφίξεις πολιτικών και προσκεκλημένων στην Εκθεση. Στην διάρκεια της ΔΕΘ μάλιστα, θα πετά και ελικόπτερο πάνω από την περιοχή και τις πορείες που αναμένεται να γίνουν, ενώ αστυνομικοί θα υπάρχουν αγκυροβολημένοι σε υπερυψωμένα κτίρια. Η πόλη την ίδια ώρα ετοιμάζεται να δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες και μάλιστα τα καταστήματα θα υποδεχτούν με εκπτώσεις την 84η Εκθεση.

ΔΕΘ: Μέτρα από την Τροχαία – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί

Ταυτόχρονα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ταλαιπωρηθούν αρκετά, καθώς η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν αρκετή υπομονή από σήμερα το πρωί, καθώς αρκετά σημεία θα είναι απροσπέλαστα.