Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η τελευταία φωτιά στη Νέα Μάκρη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι κάτοικοι της περιοχής υποπτεύτηκαν εμπρησμό.

Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν πως είδαν και ένα άτομο να πηγαίνει στο σημείο της φωτιάς με μια μηχανή, λίγο πριν αυτή ξεσπάσει. Για εμπρησμό μίλησε και η πυροσβεστική, αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τις Αρχές να ψάχνουν από την πρώτη στιγμή, το προφίλ του υπόπτου.

Όπως προκύπτει, υπάρχει ένας άνδρας τον οποίο «τσεκάρουν» οι Αρχές ως ύποπτο για την φωτιά στη περιοχή. Μάλιστα, ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι και κάτοικος της Νέας Μάκρης, ο οποίος οδηγεί μοτοσικλέτα και έχει ένα συγκεκριμένο τύπου κουρέματος που είναι χαρακτηριστικός,σύμφωνα με το OPEN. Ήδη έχουν πάρει κατάθεση από τον συγκεκριμένο άνδρα, τον οποίο θεωρούν ύποπτο, αλλά ακόμη δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο στα χέρια τους. Οι Αρχές πήραν στα χέρια τους τον αριθμό πινακίδας της μηχανής που φέρεται να είδαν οι κάτοικοι τη νύχτα, λίγο πριν τη φωτιά και στον κάτοχό της, στέκονται κυρίως οι έρευνες.

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη ξέσπασε στις 2:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης και εξαπλώθηκε γρήγορα, καθώς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, καθώς άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στις γύρω περιοχές, με στελέχη της κυβέρνησης να μεταβαίνουν στο σημείο από νωρίς.