Είναι 26 χρονών. Έγραψε για πρώτη φορά συγκροτημένα όταν ξαφνικά και ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι του ήρθε το "κλικ"  και πλέον έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που κάνει αίσθηση σε όσους το έχουν διαβάσει. 

Έγινε συγγραφέας τόσο ξαφνικά; Ο Βασίλης Μάνθος δεν αισθάνεται έτσι ακριβώς. Ο νεαρός Πατρινός που έγραφε από μικρός στιχάκια και στην πρώτη του ολοκληρωμένη συγγραφική απόπειρα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, βλέπει το γράψιμο κυρίως σαν μια ψυχική ανάγκη που έρχεται για να τον διευκολύνει στο να βελτιώσει τον χαρακτήρα του και να τον βοηθήσει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του. 

Το δεδομένο πάντως είναι ότι το βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Το Δόντι" "Φοίνικας και Δράκος" ξεχωρίζει ως θεματολογία, αλλά και ως πλοκή. "Ο φοίνικας είναι ένα στοιχείο που έχω πάρει μέσα από την ελληνική κουλτούρα και το αρχαίο πνεύμα, συμβολίζοντας την αναγέννηση.

Ο δράκος είναι ένα στοιχείο παρμένο μέσα από τον κινέζικο πολιτισμό και την εκεί παράδοση, έχοντας να κάνει κυρίως με το φόβο και το σκοτάδι" τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr. 

"Στο βιβλίο, μια νουβέλα φαντασίας θα την χαρακτήριζα, ο φοίνικας και ο δράκος, έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και αποτελούν δύο αντίθετους πόλους που στην ουσία έχουμε μέσα όλοι μας". Το γράψιμο για τον 26χρονο Πατρινό είναι ένας τρόπος για να ξεφεύγει.

"Ξεκίνησα να γράφω ουσιαστικά από το 2010, σε ένα ταξίδι μου στην Κεφαλονιά. Μου ήρθε το κλικ" τονίζει. "Το γράψιμο με έχει βοηθήσει τόσο στη σχέση με τον εαυτό μου, όσο και στις σχέσεις με τους γύρω μου. 

Με βοηθάει ερχόμενος σε επαφή με τους γύρω μου να καταλαβαίνω καταστάσεις και να τις αντιμετωπίζω όποτε χρειαστεί. Είναι δηλαδή κάτι που με βοηθάει στην ζωή μου, αλλά και μου δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Με βοηθάει με λίγα λόγια σαν άνθρωπο, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε βαθμό". 


Το βιβλίο αυτό αποτελεί και την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. "Δεν είχα ποτέ κάποια ιδιαίτερη σχέση με το γράψιμο και ούτε είχα σπουδάσει ένα παρεμφερές αντικείμενο.

Έγραφα μόνο στιχάκια στο σχολείο για κοπέλες και για έρωτες και αυτό ήταν όλο. Μου αρέσει όμως και με ικανοποιεί που βλέπω ανθρώπους που μου λένε ότι τους έχει κάνει αίσθηση αυτό που έχω γράψει. Σημαίνει πολλά για μένα αυτό". 

Ωστόσο, γράφει κυρίως για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους, ενώ δεν έχει κάποια συγκεκριμένα σχέδιο για την συγγραφή. "Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να βγάλω λεφτά μέσα από το γράψιμο. Αν γίνει κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα αρνηθώ ούτε το χρήμα, ούτε τη δόξα, ούτε την αναγνωσιμότητα (γέλια). Όμως δεν έχω κάποιο στόχο πάνω σε αυτό, γράφω κυρίως για μένα". 

Τα βιβλία που του αρέσει να διαβάζει έχουν να κάνουν κυρίως με τα αστυνομικά μυθιστορήματα και με την ιστορία.  Όσο για τη νέα του συγγραφική προσπάθεια και τι ετοιμάζει; "Έχω ετοιμάσει κάποια πράγματα, αλλά περιμένω να κλείσει πρώτα ο κύκλος αυτού του βιβλίου, αυτής της δουλειάς. Δεν έχει κλείσει ακόμα. Κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2019 και νομίζω ότι ακόμα έχει δρόμο μπροστά του".