Τίποτα δεν πρόκειται να απομείνει από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στην Πάτρα. Αυτό δεν είναι εκτίμηση, ούτε εικασία, είναι πλέον ένα γεγονός. Αρκεί να περάσει κανείς από τις εγκαταστάσεις της Άρτεμις στο Νότιο Πάρκο. Όπως κατασκευάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, έτσι ξηλώθηκαν. 

Η αίτηση του δήμου με την επιστολή που είχε κάνει ο Κώστας Πελετίδης, προς το αρμόδιο υφυπουργείο, αλλά και προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν εισακούστηκε. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, είχε ζητήσει την παραμονή του κεντρικού γηπέδου της Άρτεμις, αυτό με τις 2.500 θέσεις, στην θέση που βρίσκεται, ως έχει. 

Από την πλευρά του, όπως άφηναν να διαρρεύσει τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της, Νίκος Παπαδημάτος είχε κάνει προσπάθειες για την παραμονή έστω και του ενός εκ των δύο γηπέδων άμμου, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Ας ήταν και το μικρό, αυτό με τις 1.000 θέσεις στην κερκίδα. Την Πάτρα θα τη βόλευε τόσο για την διοργάνωση παρόμοιων αθλητικών γεγονότων, όσο και για χρήσεις πολιτιστικού ή καλλιτεχνικού χαρακτήρα. 

Ο δήμος είχε συγκεκριμένο σχέδιο ως προς την χρήση μιας εκ των δύο αυτών εγκαταστάσεων, σε αυτό το σημείο της παραλιακής ζώνης. Καμία όμως από τις δύο προσπάθειες φαίνεται ότι δεν καρποφόρησε. Από πλευράς Οργανωτικής δεν βρέθηκε η νομική φόρμουλα. Η Οργανωτική δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μετά το τέλος των αγώνων, ενώ επιπλέον δεν έχει και τα χρήματα που χρειάζονται για να προχωρήσει σε μία τέτοια αγορά. 

Το κόστος των νέων κερκίδων θα ήταν 130 ευρώ η κάθε θέση, οι παλιές θα κόστιζαν 100. Κατά συνέπεια η αγορά του μικρού γηπέδου της Άρτεμις είτε από τον δήμο, είτε από το κράτος, θα κόστιζε τουλάχιστον 130.000 ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμος της Πάτρας είχε προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία. 

Μάλιστα, για αυτό είχε επιχορηγηθεί και Παμπελοποννησιακό Στάδιο με 500.000 ευρώ για να αγοραστεί αυτό το υλικό που θα έμεινε στην πόλη. Όμως τα χρήματα αυτά, με βάση τα όσα υποστηρίζουν στην Οργανωτική Επιτροπή, δαπανήθηκαν για τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά και την προετοιμασία της. Τελικά τίποτα δεν έμεινε στην Πάτρα από τους Παράκτιους. Μόνο η άμμος. Κι αυτή ζήτημα είναι...