Τη συγκλονιστική ταινία των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν, «Δύο ημέρες, μία νύχτα» με τη μοναδική Μαριόν Κοτιγιάρ, παρουσιάζει στο πλαίσιο της ενότητας Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Καζαντζάκη στην Αγυιά.

Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση της  εργασιακής πραγματικότητας στα   χρόνια της «οικονομικής κρίσης» στην Ευρώπη, που παρουσιάζει με ιδιαίτερα ρεαλιστικό τρόπο την πραγματική «κρίση». Αυτή της ηθικής η οποία φτάνει στο σημείο να επηρεάζει  ακόμα και διαχρονικές   αξίες όπως η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα.

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.


Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, 2014,

Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Νταρντέν, Λικ Νταρντέν

Σενάριο: Ζαν-Πιερ Νταρντέν, Λικ Νταρντέν

Φωτογραφία: Αλέν Μαρκοέν

Μοντάζ: Μαρί-Ελέν Ντοζό

Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε

Διάρκεια: 95’