H Ιταλία υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στην πίστα της Monza (8 Σεπτεμβρίου) και η Alfa Romeo έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η Larusmiani Boutique θα φιλοξενήσει το μονοθέσιο με το οποίο ο J.M. Fangio κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1951. Την Alfa Romeo GP Tipo 159 “Alfetta” θα συνοδεύσει έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του μουσείου του μάρκας.

Η Larusmiani και η Alfa Romeo αποτελούν σύμβολα του Ιταλικού στιλ με διεθνή απήχηση. Και οι δύο μάρκες συνδυάζουν με ένα μοναδικό τρόπο το στιλ, την ποιότητα και την κομψότητα. Από το 1936 ο «Γλάρος» (“Larus” στα Λατινικά) κοσμεί τα ρούχα της Larusmiani, όπως από το 1923 το τετράφυλλο τριφύλλι συνοδεύει τις πιο γρήγορες Alfa Romeo, όπως η “Alfetta” του 1951, αλλά και η C38, το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing που θα οδηγήσουν οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi στη Monza.

Ειδικότερα η ιστορία της GP Tipo 159 “Alfetta”, η οποία ανήκει στη συλλογή της FCA Heritage και η βάση της βρίσκεται στο μουσείο της μάρκας στο Arese είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ουσιαστικά η “Alfetta” προέρχεται από το μονοθέσιο της προηγούμενης χρονιάς με το οποίο η Alfa Romeo κατέκτησε το 1950 το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Με ακόμα πιο δυνατό κινητήρα απόδοσης 450 ίππων στις 9.300 σ.α.λ., τελική ταχύτητα άνω των 300χλμ./ώρα και αναβαθμισμένη μετάδοση και σύστημα πέδησης, η Alfa Romeo με την “Alfetta” κατέκτησε για ακόμα μία φορά τον παγκόσμιο τίτλο μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά.