Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε δολοφονηθεί το 2017, μέσα στο δικηγορικό γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας. Στις απολογίες τους, οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ντούλτσε Ολντι, που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Παράλληλα, έριξαν ευθύνες στον Αρμπερ Μπάκο- που ήταν επίσης κατηγορούμενος- ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Ήταν η κακή τύχη του Ζαφειρόπουλου να πάει η σφαίρα στο συκώτι»

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι μεταξύ άλλων υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχημάι (σ.σ.: φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας) να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει», είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Ηταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ηθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος», συνέχισε ο Λεκοτσάι.

Ο Ολντι Ντούλτσε έριξε και εκείνος την ευθύνη στον Αρμπερ Μπάκο. «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο (…). Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως (σ.σ.: του θύματος) πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

«Ήθελα να τον τραυματίσω για να φύγει το μήνυμα»

Ο Ιμπχραχήμ Μπραχημάι, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει τον ποινικολόγο αλλά να τον τραυματίσει «για να φύγει το μήνυμα». Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως την εντολή του την έδωσε ο Μπάκο, ενώ ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενοί του, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ολντι Ντούλτσε δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου, με την πρόταση του εισαγγελέα.