Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε τέσσερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το προηγούμενο 24ωρο αστυνομικοί για τον εντοπισμό ατόμων που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικής φροντίδας ασθενών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των περίπου 30.000 νόμιμων νοσοκόμων, κυκλώματα κυρίως Γεωργιανών, Ρώσων, Αλβανών και Βουλγάρων έχουν συστήσει ιδιωτικά γραφεία και διακινούν τις γυναίκες, δήθεν Ελληνίδες, στους ασθενείς και τους συγγενείς τους – συχνά σε συνεργασία με προσωπικό μέσα από τα νοσοκομεία.

Το 80% των νοσηλειών, όπως λένε, γίνεται από παράνομες αποκλειστικές, χωρίς χαρτιά, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς υγειονομικό έλεγχο. Η προώθησή τους γίνεται κυρίως μέσω καρτών που μοιράζονται ανεμπόδιστα μέσα στους διαδρόμους και τους θαλάμους των ασθενών

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τον χθεσινό έλεγχο συνολικά ελέγχθηκαν 87 εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες και συνοδοί ασθενών, από τις οποίες πέντε διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν πιστοποιητικά υγείας της αρμόδιας υγειονομικής Αρχής και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.