Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η ταινία του Κώστα Γαβρά- που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο Δωμάτιο»- και που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Η βαθμολογία εμφανίζεται, στην ειδική πλατφόρμα για τους cinefile imdb και ήδη προκαλεί και πολιτική αντιπαράθεση. Πάντως και τα πρώτα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στον διεθνή τύπο, δείχνουν ότι η ταινία έγινε δεκτή μάλλον μουδιασμένα από τους κριτικούς κινηματογράφου, που την παρακολούθησαν στην Βενετία και ορισμένοι την χαρακτηρίζουν βαρετή.

Η βαθμολογία πάντως που δημοσιεύεται στην ειδική πλατφόρμα imdb, όπου παρουσιάζεται η ταινία, οι συντελεστές της και εμφανίζεται και το σχετικό τρέιλερ, έχει βαθμολογία κάτω από 4, γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση.

Σύμφωνα με ορισμένα έντυπα, όπως για την Εφημερίδα των Συντακτών, η χαμηλή βαθμολογία που παίρνει η ταινία του Γαβρά, δεν είναι αποτέλεσμα αθώας κριτικής, αλλά οργανωμένη καμπάνια από αντισύριζα κύκλους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «δεξιά τρόλ κάνουν υπερωρίες στο διαδίκτυο» και υπάρχει «οργανωμένη προσπάθεια ώστε η ταινία να πατώσει στην βαθμολογία της πλατφόρμας imdb». Γράφει ακόμα ότι ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών ώστε να γίνει βιβλίο και το βιβλίο η «Τελευταία Μπλόφα» των Βαρβιτσιώτη- Δενδρινού και αναφέρει και σχετικό tweet του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε.