Κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι έμειναν οι ξενοδόχοι της Πάτρας από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων.

Τα ξενοδοχεία της αχαϊκής πρωτεύουσας είδαν χάρη στην διοργάνωση τα δωμάτια τους να γεμίζουν από κόσμο και την πληρότητα τους να φτάνει στο 100% σε μία περίοδο που συνήθως είναι "νεκρή" για τον κλάδο τους. 

"Ήταν ένα δώρο για τα ξενοδοχεία της Πάτρας η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα και είναι κάτι που είχαμε να το δούμε να γίνεται στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια" τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος.

"Τα ξενοδοχεία πήραν μία ανάσα μέσα από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και πιστεύω ότι όλα τους ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των διοργανωτών, παρέχοντας στα μέλη των αποστολών και τους αθλητές τους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, φροντίζοντας για την καλύτερη δυνατόν φιλοξενία τους". 

Άλλωστε, αυτό ήταν που έλεγαν οι επικεφαλής των αποστολών της κάθε χώρας στα μέλη της Οργανωτικής, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία που συνάντησαν σε κάθε επίπεδο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με τον κ. Μεντζελόπουλο η πλειοψηφία των αποστολών των 26 χωρών που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Πάτρα βρήκαν κατάλυμα στα ξενοδοχεία της αχαϊκής πρωτεύουσας. "Τα ξενοδοχεία από την ακτίνα του Ρίου έως και τα Καμίνια ήταν γεμάτα. Σε γενικότερες γραμμές η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης ήταν στο 100% λόγω της διοργάνωσης". 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο ίδιος, πέρα από τους αθλητές και τα μέλη των αποστολών που ήρθαν στην Πάτρα, η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε σε χαμηλό επίπεδο αφού δεν ήρθε επιπλέον κόσμος για τη διοργάνωση. Όμως οι Παράκτιοι μόνο καλό έκαναν στην πόλη.

"Είναι καλό για την πόλη να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις που να φέρνουν κόσμο στην Πάτρα και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν οι φορείς της περιοχής τα επόμενα χρόνια" τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μεντζελόπουλος.