Εξωστρέφεια και δράσεις είναι η κατεύθυνση που δίνει το νέο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr. 

Δράσεις που θα τονώσουν την αγορά και θα βοηθήσουν τα καταστήματα να ορθοποδήσουν και να δουν μία άσπρη μέρα, σε μια εποχή που οι όποιες προσδοκίες υπήρχαν για μια αύξηση της εμπορικής κίνησης, είτε μέσα από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που έληξαν, είτε μέσα από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων της Πάτρας, διαψεύστηκαν. 

Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος θα συνεχίσει με την ίδια συλλογιστική, καθώς είναι πεπεισμένος ότι μόνο έτσι θα αλλάξει το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην αγορά της Πάτρας.

Είναι έτσι αποφασισμένος να μην μείνει απλά και μόνο στον συνδικαλιστικό του χαρακτήρα, αλλά να κάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς μία κατεύθυνση εξωστρέφειας και τόνωσης της αγοράς. 

Με αυτή τη συλλογιστική ο Εμπορικός Σύλλογος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, στη δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου χωριού. "Είναι κάτι που εξετάζουμε και θα υλοποιήσουμε εφόσον βρούμε την ανάλογη στήριξη" τονίζει πάνω στο ζήτημα ο πρόεδρος του φορέα Κώστας Ζαφειρόπουλος. 

Σύμφωνα με τις σκέψεις αυτές που γίνονται πρότυπο πάνω στο όλο εγχείρημα αποτελεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αιγίου, το οποίο φτιάχνεται κάθε χρόνο και έχει γίνει θεσμός για την αγορά της πόλης, με πρωτοβουλία του εκεί Εμπορικού Συλλόγου.

Με μία διαφορά όμως. "Αν προχωρήσουμε στη δημιουργία αυτού του χωριού ψάχνουμε έναν κλειστό χώρο που να το φιλοξενήσει, προκειμένου να αποφύγουμε τις φθορές από τον καιρό και τη βροχή ή τους βανδαλισμούς που γίνονται". Το Χριστουγεννιάτικο χωριό λοιπόν του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας θα είναι σε ένα κλειστό και όχι σε υπαίθριο χώρο.


Η "Λευκή Νύχτα" και οι υπόλοιπες δράσεις

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περσινή εορταστική περίοδο οι δράσεις του συλλόγου τόνωσαν την αγορά και έφεραν ένα αρκετά θετικό αποτέλεσμα στα καταστήματα και στα ταμεία τους, κάτι που είχαν να δουν χρόνια οι έμποροι. 

Με βάση τα περσινά Χριστούγεννα ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζει τις δράσεις του για τα φετινά, ενώ θα προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες, σε ξεχωριστές ημέρες της σεζόν που πραγματικά μπορούν να ανεβάσουν το κλίμα της αγοράς, όπως για παράδειγμα αυτή του Αγίου Ανδρέα. 

"Αυτό που θέλουμε είναι να πείσουμε το σύνολο του εμπορικού κόσμου, επαγγελματίες και υπαλλήλους ότι οι δράσεις αυτές θα είναι για το συνολικό καλό και προς όφελος της τοπικής αγοράς, έτσι ώστε να βρούμε και την ανάλογη ανταπόκριση, αφού μόνο έτσι θα έχουν επιτυχία". 

Κατά συνέπεια, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος, κάθε πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου προς μία τέτοια κατεύθυνση, είτε ονομάζεται αυτή "Λευκή Νύχτα", είτε διαφορετικά, θα έχει την απαραίτητη έγκριση των αντίστοιχων φορέων, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του εμπορικού κόσμου.

Ειδικότερα, το θέμα της Λευκής Νύχτας είναι κάτι που συζητούν στον φορέα και θα αποφασίσουν με περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα καθώς οι όποιες κινήσεις γίνουν θέλουν να είναι προσεκτικές.