Η νέα τραγική είδηση του θανάτου ενός παιδιού από τροχαίο με δίκυκλο και ο θρήνος που έχει σκεπάσει την πόλη για δύο παιδιά που έφυγαν από τη ζωή στην άσφαλτο, έχει φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση την Τροχαία, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση της Πάτρας, εξετάζοντας τρόπους για να σταματήσει αυτό το κακό. 

Οι δύο νέοι που έφυγαν από τη ζωή, ο Δημήτρης Φραγκάκης και ο Αναστάσιος Σκόνδρας, χάνοντας τις ζωές τους ο ένας στην Παραλία Πατρών και ο άλλος στην Ακτή Δυμαίων, είχαν αγάπη για τη ταχύτητα και αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, κοιτάζοντας τις αναρτήσεις τους στο facebook. 

H Αστυνομική Διεύθυνση σκοπεύει να πάρει πιο δραστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει τις κόντρες, με τις συγκεντρώσεις νεαρών να συνεχίζονται, σχεδόν κάθε βράδυ, σε διάφορα σημεία της Πάτρας, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Πατρών Κλάους και αλλού, γνωρίζοντας τα στέκια των μηχανόβιων που αγαπούν την ταχύτητα, ρισκάροντας όμως τις ζωές τους κάθε φορά. 

Παράλληλα, η Τροχαία θα προχωρήσει σε ακόμα πιο συχνές περιπολίες και ελέγχους, σε διάφορα σημεία της Πάτρας, στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της πόλης, προκειμένου να ωθήσει τους οδηγούς των δικύκλων να κάνουν χρήση του κράνους τους, να το φορούν στο κεφάλι και όχι να το κρατούν στα χέρια τους, έτσι για φιγούρα. 


Οι έλεγχοι αυτοί που έχουν ξεκινήσει, έτσι και αλλιώς, εδώ και ημέρες, θα ενταθούν, αλλά δεν θα έχουν την μορφή επιβολής προστίμων, πρόκειται κυρίως για κίνηση ευαισθητοποίησης των οδηγών. Το κράνος σώζει ζωές και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν οι οδηγοί κάθε μορφής δικύκλων. 

Τέλος, έλεγχοι θα γίνουν και για τα οχήματα, Ι.Χ. και δίκυκλα που εντοπίζονται να είναι σταθμευμένα σε πεζοδρόμια και σημεία που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών. Κύριος σκοπός όλων αυτών των μέτρων και των παρεμβάσεων της Τροχαίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι ένας: Όχι άλλα τροχαία στην Πάτρα, όχι άλλοι νεκροί και νέοι που χάνονται στην άσφαλτο, τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά. Όχι άλλες οικογένειες στα μαύρα.