Αεροσκάφος μεταφοράς ασθενών κατέπεσε σε μια τουριστική περιοχή κοντά στη Μανίλα στις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες και να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά, που ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Oι οκτώ άνθρωποι που επέβαιναν στο μικρό αεροσκάφος θεωρούνται όλοι τους νεκροί. Μέχρι στιγμής ωστόσο οι αρχές έχουν εντοπίσει μόνο επτά πτώματα στο σημείο της συντριβής, στην Καλάμπα Σίτι, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, Τζέφρι Ροντρίγκες και το δυστύχημα έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου οι Φιλιππίνες θρήνησαν 31 νεκρούς από τη βύθιση τριών οχηματαγωγών.

Χάος στις Φιλιππίνες από την πτώση

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σκηνές χάους: ένα ασθενοφόρο κατευθύνεται προς ένα κτίριο που φλέγεται, ενώ άνθρωποι στον δρόμο ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

«Κανείς δεν επιβιώνει από τέτοιο δυστύχημα. Υποθέτουμε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί», είπε ο Ροντρίγκες, επιβεβαιώνοντας ότι στα αποκαΐδια βρέθηκαν επτά πτώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι και έξι επιβάτες, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μανίλα.