Έγινε και αυτό στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει αναγνώστης του patrasevents.gr o οποίος μαζί με την παρέα του ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του έκαναν οι Γάλλοι να πάει στις εγκαταστάσεις της Πλαζ και να παρακολουθήσει τους αγώνες επίδειξης του aquawalking το μεσημέρι της Παρασκευής, το μετάνιωσε πικρά, καθώς όπως υποστηρίζει η επιλογή του αποδείχτηκε ένα μικρό βασανιστήριο. 

Το μόνο που δεν τους ανάγκασαν οι άνθρωποι (εργαζόμενοι και εθελοντές ποιος ξέρει), αλλά και γενικότερα οι κανόνες και οι όροι των διοργανωτών ήταν να περπατήσουν και αυτοί μέσα στο... νερό, όπως οι 29 αθλητές της Γαλλίας, της Τυνησίας και της Ιταλίας που έλαβαν μέρος στο συγκεκριμένο σπορ που δεν εντασσόταν στο κανονικό μέρος των αγώνων. 

Κάπου εκεί έγινε το μπλέξιμο, αν και το κακό είχε ξεκινήσει από τα φανάρια της Κανελλοπούλου. Η μια γυναίκα της παρέας μη έχοντας διακριτικό πάρκαρε το αμάξι της εκεί,  αφού οι άνθρωποι των Παράκτιων την ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορούσε να πάει στην Πλαζ στο σημείο των αγώνων με το όχημα της.

Ωστόσο, στάθηκε τυχερή και απέφυγε το περπάτημα που θα έπρεπε να κάνει ξεκινώντας από την Κανελλοπούλου για να φτάσει στην Πλαζ και να δει τους αγώνες, μέσα στον ήλιο, ντάλα μεσημέρι (οι αγώνες γίνονταν 3 με 6 σύμφωνα με την πρόσκληση). Βρέθηκε αυτοκίνητο που την πήγε.

Ο άνδρας όμως της παρέας έκανε το λάθος να πάει με το λεωφορείο.  Φτάνοντας στην Κανελλοπούλου ο οδηγός τον ενημέρωσε ότι με βάση τους κανονισμούς θα πρέπει να κατέβει, με το λεωφορείο να συνεχίζει την πορεία του και τον ίδιο να το παίρνει με τα ποδαράκια του.

Έβαλε το καπελάκι του στο κεφάλι, ευχήθηκε καλή δύναμη στα πόδια του, μη κρύβοντας τον θυμό του για αυτή την όλη περιπέτεια και τελικά έφτασε. Η περιπέτεια όμως δεν είχε τελειώσει και για τους δύο που αναγκάστηκαν να δώσουν ραντεβού στην πύλη ένεκα των συνθηκών και των κανονισμών.


 Εκεί οι άνθρωποι που ήταν στην πόρτα τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τους δώσουν εισιτήριο, γιατί πολύ απλά δεν γίνονται αγώνες.

Προφανώς εννοούσαν ότι οι αγώνες αυτοί δεν εντάσσονται στο κανονικό πρόγραμμα της διοργάνωσης καθώς είναι επίδειξης. Όταν η παρεξήγηση λύθηκε τότε τους είπαν να πάνε να πάρουν εισιτήρια από την Ιεροθέου, στην Ακτή Δυμαίων! 

"Πλάκα μας κάνετε;" τους απάντησαν αυτοί. Τελικά με τα πολλά μπήκαν στο σημείο που γίνονταν οι αγώνες και εκεί συνάντησαν τους δύο - τρεις ακόμα θεατές που είχαν κατορθώσει να μπουν και αυτοί μέσα. Βλέπετε και να υπήρχαν και άλλοι που ενδιαφέρονταν δύσκολα θα συνέχιζαν τον δρόμο προς τον... στόχο τους. 

Α, και κάτι τελευταίο. Στο φινάλε των αγώνων οι αθλητές πήραν μετάλλια, στους θεατές που προφανώς και είχαν κάνει και αυτή τη δική τους πορεία, δεν δόθηκαν από τους επισήμους. Πιστεύουμε να σας λύσαμε πια τις απορίες γιατί οι αγώνες στις εγκαταστάσεις της Ηρώς δεν είχαν και τόσο κόσμο τις περισσότερες ημέρες της διοργάνωσης.

Ήθελε προπόνηση το όλο θέμα. Πάντως, τρομοκρατικό χτύπημα ευτυχώς δεν έγινε.