Σε ισπανική υπόθεση εξελίχθηκαν οι αγώνες του Aquathlon, με τον Κevin Tarek VINUELA GONZALEZ και τη Sara GUERRERO MANSO να επικρατούν, χαρίζοντας δυο μετάλλια στην πατρίδα τους.

Τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες το Αquathlon έγινε η σκηνή δυο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, καθώς και στις δυο κούρσες τα μετάλλια κατέληξαν στην Ισπανία.

Ο Pedro Nuno ARAÚJO MENDES (POR) ήταν λίγο ταχύτερος στο πρώτο σκέλος του αγώνα, αλλά ο VINUELA GONZALEZ (ESP)τον ξεπέρασε στο σκέλος της κολύμβησης, βγαίνοντας από τη θάλασσα βγήκε με διαφορά ενάμιση δευτερολέπτου.

Ο 24χρονος νικητής παρουσιαζόταν εκ προοιμίου ως το φαβορί, άλλωστε πριν από τέσσερις μήνες είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Τρίτος στον σημερινό αγώνα τερμάτισε ο Σύρος Mohamad MASOO ο οποίος πανηγύρισε με έξαλλο τρόπο για τη μεγάλη επιτυχία του.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Sara GUERRERO MANSO (ESP) πήρε από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησε έως το τέλος.

Ακολούθησε η Ana Luísa VIEIRA RAMOS (POR) ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Κύπρια Σταυρούλα ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ η οποία, εάν κολυμπούσε πιο γρήγορα θα διεκδικούσε με αξιώσεις το ασημένιο μετάλλιο.

Την τέταρτη θέση στην κούρσα κατέλαβε η Ελληνίδα Ντενίζ-Μαρία ΔΗΜΑΚΗ.