Από δεύτερο ιατροδικαστή εξετάστηκε ο 19χρονος σπουδαστής, ο οποίος κατήγγειλε βασανιστήρια στην κουζίνα εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για τεχνικό σύμβουλο, τον οποίο όρισαν οι δικηγόροι του 19χρονου και τον εξέτασε την 1η και την 7η Αυγούστου. Ο τεχνικός σύμβουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, αναφέρει στο πόρισμά του εγκαύματα 2ου βαθμού και επικίνδυνες βλάβες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του σπουδαστή ότι προήλθαν από καυτό λάδι και μαγειρική σπάτουλα. Το πόρισμα αποκλείει το ενδεχόμενο διαπληκτισμού και το ενδεχόμενο αυτοτραυματισμού, ενώ συνοδεύεται από 22 φωτογραφίες.

Η συγκεκριμένη ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη έχει παραδοθεί στην εισαγγελία Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στον 19χρονο που έκανε καταγγελία για το εστιατόριο του Μποτρίνι ανέφερε βλάβες στα άκρα, από θερμικό μέσο, αρκετές σε έκταση και σε βαθμό. Ομως, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να διαπιστώσει πώς προκλήθηκαν αυτές.

Η πλευρά του Εκτορα Μποτρίνι είχε εκφράσει ικανοποίηση για την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Star, θα κληθεί ως μάρτυρας για την υπόθεση ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για τις καταγγελίες που έκανε ο 19χρονος για βασανιστήρια στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα.