Λίγους μήνες μετά την ταινία του «Τhe Favourite», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει ξανά σας κινηματογραφικές αίθουσες και στον παλιό, «παράξενο» (ο δημιουργός θεωρείται ο πατριάρχης του (Greek Weird Wave) εαυτό του με μια μικρού μήκους ταινία.

Η νέα ταινία ονομάζεται Νimic και πρόκειται για αγωνιώδες θρίλερ, το οποίο ο Γιώργος Λάνθιμος συνυπογράφει με τον παλιό του γνώριμο, τον σεναριογράφο Εύθυμη Φιλίππου.

Η ταινία, διάρκειας μόλις 12 λεπτών, έκανε πριν από λίγες μέρες την επίσημη πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, με τον Έλληνα σκηνοθέτη να δηλώνει: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμάτ που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό.

Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες».

Όπως αναφέρει το People στον βασικό ρόλο θα δούμε τον Μatt Dillon, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε «Στο Σπίτι Που Εχτισε ο Τζακ» του Lars von Trier, αλλά και την 27χρονη Ελληνοβελγίδα Daphne Patakia.

Το υπόλοιπο καστ αποτελείται από τους Lizzy Ceniceros, Susan Elle, Rowan Kay, Eugena Lee, Sara Lee, Florencia Mariotti και Jeffrey Raines. Όσο για την υπόθεση της ταινίας, έχει να κάνει με μια απροσδόκητη συνάντηση στο μετρό που θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή ενός βιολοντσελίστα.