Ηλεκτρονικές προσκλήσεις για ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και που όλοι αναμένουν ότι τότε θα παρουσιαστεί η νέα σειρά συσκευών iPhone έστειλε η Apple.

Αν και η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε και διαψεύσει οτιδήποτε θεωρείται βέβαιο ότι φέτος θα ανακοινωθούν τρεις συσκευές: τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, δηλαδή οι αντικαταστάτες των iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max, αντίστοιχα. Οι νέες συσκευές, όπως συνηθίζεται θα έχουν τεχνικές αναβαθμίσεις και ορισμένες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις. 

Ίσως η πιο σημαντική αλλαγή να είναι η ονομασία του, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συσκευές θα ονομάζονται iPhone 11 και iPhone 11 Pro. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξωτερική εμφάνισή τους θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την υπάρχουσα σειρά. Οι περισσότερες αλλαγές θα είναι εσωτερικές. 

Ενδεχομένως η πιο σημαντική από αυτές να είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του κινητού. Θα περιλαμβάνει και έναν τρίτο φακό, ο οποίος θα επιτρέπει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Θα προσφέρει καλές ευρυγώνιες φωτογραφίες, καθώς και βίντεο. Η εταιρεία περιβάλλει με πέπλο μυστηρίου τι ακριβώς θα κάνει ο εν λόγω φακός, κάτι που έχει επιτρέψει να καλλιεργηθούν πολλές φήμες για τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg, ο τρίτος φακός ενδέχεται να βρίσκεται μόνο στο iPhone 11 Pro. Όλες, όμως, οι νέες συσκευές θα βγάζουν φωτογραφίες με υψηλότερη ανάλυση και βελτιωμένες επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό. Ακόμη, θα διαθέτουν καλύτερες και περισσότερες δυνατότητες λήψης βίντεο, ενώ θα δοθεί ώθηση στην προσθήκη ειδικών εφέ.

Το iPhone 11, όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας θα βασιστεί στο νέο chipset της εταιρείας, Α13 Bionic. Το A13 το πιθανότερο είναι να συνοδεύεται από 4GB RAM στα premium high-end μοντέλα, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο ενδέχεται να δούμε μοντέλα, στα 128, 256 και 512GB. 

Εξωτερικά, η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να είναι το τετράγωνου σχήματος camera module στην πλάτη της συσκευής. Εκεί θα βρίσκεται η νέα τριπλή κάμερα της συσκευής, η οποία για τα iPhone 11 Pro και Pro Max θα αποτελείται από κύριο αισθητήρα 12 Megapixel, δευτερεύων αισθητήρα 12 Megapixel με τηλεσκοπικό φακό 2x και επίσης 12 Megapixel υπέρ-ευρυγώνιο αισθητήρα με εύρος 120 μοιρών και υποστήριξη video recording 4K.

Φήμες θέλουν την Apple να βελτιώνει την ικανότητα λήψης στερεοφωνικού ήχου των συσκευών μέσω αναβάθμισης των ενσωματωμένων μικροφώνων. Θα υπάρχει επίσης σημαντική βελτίωση της Τεχνητής Νοημοσύνης Siri, ειδικά σε ότι αφορά τον έλεγχο των δυνατοτήτων της νέας κάμερας. Το iPhone 11, που θα είναι και το φθηνότερο από τα τρία μοντέλα, δεν θα διαθέτει τριπλή κάμερα παρά μόνο των κύριο αισθητήρα και των τηλεφακό των δύο άλλων εκδόσεων. Στο εμπρόσθιο μέρος όλων των μοντέλων θα υπάρχει αναβαθμισμένη 10 Megapixel selfie camera. Επιπλέον, και τα τρία μοντέλα θα διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα Face ID και επόμενης γενιάς Touch ID.