Η διαρκής συγκινητική προσπάθεια του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας να αναδείξει και να προβάλλει τον Ολυμπιακό Ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, ευαισθητοποίησε και τις εκδηλώσεις των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Κορύφωση αποτέλεσε η εκδήλωση για το καλωσόρισμα (Welcome ceremony) των Ολυμπιακών αποστολών και των μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο κατά την διάρκεια της οποίας, αφιερώθηκε από τον Σύλλογο το γνωστό δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα για τον Ολυμπισμό, τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον Κωστή Παλαμά.      

Πρώτος ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής, Δρ. AMAR ADDADI συνεχάρη την προσπάθεια, υπέγραψε την διακήρυξη και ακολούθησαν το σύνολο των εκπροσώπων των Ολυμπιακών αποστολών και μελών της Διεθνούς Επιτροπής.

Στο δελτίο Τύπου των Μεσογειακών Αγώνων αναφέρονται οι ευχαριστίες προς:

«Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και συγγραφέα κο. Μαλλιά Θεόδωρο και τον Γεωργίου Λουκά για την εξαιρετική έκδοση που είναι αφιερωμένη στον Ολυμπιακό Ύμνο, βασικό κριτήριο ανάδειξης του από την UNESCO σε Παγκόσμια  Πολιτιστική Κληρονομιά και αφιερώθηκε ως δώρο στις ξένες αντιπροσωπείες, ευελπιστώντας την στηριξή της.

*Παράλληλες εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πνεύμα Ολυμπισμού παρουσιάζονται στην Στέγη Γραμμάτων «Κωστή Παλαμά» όπου φιλοξενείται και το  Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης καθώς και ενθυμήματα με θέματα από την «Εποχή του Ολυμπιακού ύμνου και  τους Ολυμπιακοί Αγώνες»

*Λάτρεις του Παλαμά και θαυμάστριες της Διεθνούς φήμης Mezzo-Soprano Αλεξάνδρας Γκράβας, της αφιέρωσαν το βιβλίο-λεύκωμα για τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Κωστή Παλαμά για την μεγάλη της προσφορά της στον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Οι φιλοξενούμενες Αθλητικές αντιπροσωπείες, Διεθνείς Αθλητικοί Οργανισμοί, προσωπικότητες των Γραμμάτων και Τεχνών, συνειδητοποιούν τις διαχρονικές και Παγκόσμιες αξίες που διακηρύττει ο Ολυμπιακός ύμνος του Κωστή Παλαμά και μαθαίνουν για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Πάτρας, με την Διεθνή αναγνώριση ως Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου, και γενέτειρα του μεγάλου μας ποιητή.