Το πρώτο μετάλλιο tτης στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας εξασφάλισε η Κύπρος με τη Μαριώτα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και τη Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο Beach Volleyball Γυναικών.

Οι πρωταθλήτριες Κύπρου πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό του ταμπλό των γυναικών και με νίκη 2-0 (26-24, 21-09) επί των δευτεραθλητριών Ελλάδας Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ πήραν την πρόκριση για τον τελικό που θα πραγματοπoιηθεί απόψε (Παρασκευή, 30/8) στις 22.00 στο γήπεδο C5 της εγκατάστασης «Αρτεμις».

Απέναντι στο δίδυμο της Κύπρου θα βρεθεί η νικήτρια του αγώνα Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ελλάδα Ι) - Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία Ι). Η Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ και η Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ θα παίξουν στις 20.00 για το χάλκινο μετάλλιο με την ηττημένη ομάδα του δεύτερου ημιτελικού.

Η 27χρονη Μαριώτα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ έχει καταγωγή από την Πάτρα και την Πάφο, μεγάλωσε στην Αθήνα και εδώ και μια δεκαετία εκπροσωπεί την Κύπρο μαζί με την 26χρονη Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ η οποία τη σεζόν 2018-19 αγωνίσθηκε στον Ολυμπιακό. Καθοριστικό απέβη το 1ο σετ που κρίθηκε με 26-24 για την κυπριακή ομάδα χάρη στις αποτελεσματικές άμυνες και στην καλή τακτική στο σερβίς.

Οι δευτεραθλήτριες Ελλάδας μετά την απώλεια του 1ου σετ έδειξαν απογοητευμένες, έκαναν λάθη στην υποδοχή και ως εκ τούτου η επικράτηση των Μαριώτα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ υπήρξε δίκαιη. 

ΤΕΛΙΚΟΣ: Μαριώτα Αγγελοπούλου, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Κύπρος Ι) - Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ (Ελλάδα ΙΙ) 2-0 (26-24, 21-09).


Είχαν το γαλλικό κλειδί

Μετά την απολύτως δική της υπόθεση στον τελικό των ανδρών, η Γαλλία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και στο ταμπλό των γυναικών.

Η πρώτη ομάδα της Γαλλίας αποτελούμενη από τις Αline CHAMEREAU και Alexandra JUPITER κατάφερε να νικήσει με 2-0 (21-11, 21-16) τις πρωταθλήτριες Ελλάδας, Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ και προκρίθηκαν στον τελικό που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 22.00 στο γήπεδο C5 της εγκατάσταση «Αρτεμις».

Στον τελικό οι Γαλλίδες θα αντιμετωπίσουν Θα διεκδικήσουν τις Κύπριες Μαριώτα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό. Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσουν οι δυο ελληνικές ομάδες: Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ελλάδα Ι) και Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ.

Ο δεύτερος ημιτελικός εξελίχθηκε σε μονόλογο των Γαλλίδων οι οποίες έκαναν μια τέλεια εμφάνιση, με άριστη τακτική στο σερβίς και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο σκορ. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έδειξαν κουρασμένες, αντιμετώπισαν πρόβλημα στην υποδοχή και δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικές.


Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών και το πρόγραμμα των τελικών γυναικών (30/8)

Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Μαριώτα Αγγελοπούλου, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Κύπρος Ι) - Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ (Ελλάδα ΙΙ) 2-0 (26-24, 21-09).

Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ελλάδα Ι) - Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία Ι) 0-2 (11-21, 16-21)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛIΚΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 20.00: Βίκυ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Πένυ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Ελλάδα Ι) - Κωνσταντίνα ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δήμητρα ΜΑΝΑΒΗ (Ελλάδα ΙΙ)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 22.00: Μαριώτα Αγγελοπούλου, Μανωλίνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Κύπρος Ι) - Αline CHAMEREAU, Alexandra JUPITER (Γαλλία Ι)