Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά φίλαθλοι, ανάμεσά τους κι ένας 17χρονος, σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου στο Μαρόκο όταν μια ξαφνική πλημμύρα σάρωσε το γήπεδο.

Μετά από σφοδρή βροχόπτωση υπερχείλισε ένα ποτάμι κοντά στο χωριό Τιζέρτ της περιοχής Ταρουντάντ στο νότιο Μαρόκο με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να κατακλύσουν το στάδιο. Πανικόβλητοι θεατές έτρεξαν να σωθούν, ορισμένοι σκαρφάλωσαν στην οροφή ενός τοίχου, στο σημείο όπου βρίσκονταν τα αποδυτήρια, αλλά ο χείμαρρος ήταν τόσο δυνατός που γκρέμισε τα πάντα στο διάβα του.

Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν έναν τραυματία και αναζητούν έναν αγνοούμενο. «Έχουμε πάθει σοκ. Είμαι 64 ετών και τέτοια νεροποντή δεν έχω ξαναδεί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Μαρόκου είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ισχυρών καταιγίδων σε αρκετές επαρχίες, μετά από παρατεταμένη ξηρασία που επέτεινε τη σφοδρότητα των ξαφνικών πλημμυρών. Οι πλημμύρες είναι συχνές στο Μαρόκο. Στα τέλη Ιουλίου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση λάσπης σε δρόμο νότια του Μαρακές.