Το Δρέπανο φοράει τα καλά του και υποδέχεται το φεστιβάλ που έγινε θεσμός για τα extreme και τα water sports. 

Μιλάμε ασφαλώς για το Kite Surf Fesrtival που φέτος μετατρέπεται σε wind & water festival και έρχεται στο προσκήνιο για όγδοη συνεχόμενη φορά. Το φεστιβάλ ξεκινά σήμερα και κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το φεστιβάλ αυτή τη χρονιά θα έχει έναν χαρακτήρα πιο ευρύτερο σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές και θα φιλοξενήσει ποικίλες δράσεις, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα waters sports, να απολαύσουν θέαμα, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά σε πολλές δράσεις. 

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος και τους αγώνες επίδειξης που θα γίνουν στα τρία βασικά αγωνίσματα του φεστιβάλ, στο kite surf, στο wind surf και στο sup, θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν χορό, γυμναστική, μουσική με dj's, αλλά και συναυλίες.

Με βάση το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί θα γίνουν αγώνες survivors σε ειδική πίστα, αγώνες sea water polo, έχει διαμορφωθεί ένα θαλάσσιο πάρκο, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις που αφορούν τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν και οικογένειες. 

Οι παράλληλες δράσεις θα έχουν έναν χαρακτήρα που θα ικανοποιεί όλα τα γούστα και όλες τις κατηγορίες, ενώ ο κόσμος που περιμένουν οι διοργανωτές αναμένεται, σύμφωνα με τους ίδιους να φτάσει τα 4 με 4.500 άτομα και να κυμανθεί στο ίδιο επίπεδο με την περασμένη χρονιά που ο αριθμός των επισκεπτών είχε σπάσει κάθε ρεκόρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το φετινό καλοκαίρι το Δρέπανο αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για τους Πατρινούς, αλλά και για τους φίλους που αγαπούν το windsurfing, το kitesurfing και γενικότερα τα extreme sports της θάλασσας, δείχνοντας ότι είναι ένα μέρος που έχει μεγάλη δυναμική, καθώς είναι από καλύτερα spot για τα αθλήματα αυτού του είδους. 

Ένα μέρος που προσελκύει κόσμο εκτός Πάτρας και που θα μπορούσε να δώσει ακόμα περισσότερα πράγματα στην τουριστική δυναμική της Αχαΐας αν υπήρχε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αξιοποίηση του. Χορηγός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά είναι η βιομηχανία "Τιτάν" και γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Πατρέων.