Σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ένοπλων ληστών που "χτύπησαν" το μεσημέρι της Πέμπτης στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ερυμάνθεια.

Eπαγγελματίες ληστές εκτιμά η αστυνομία ότι είναι ο «παπάς» με το καλάσνικοφ και ο συνεργός του, που άρπαξαν το ποσό των 150.000 και εξαφανίστηκαν.

Κι αυτό γιατί όλες οι κινήσεις και οι επιλογές τους έδειχναν ανθρώπους που είχαν …διαβάσει πολύ καλά το σενάριο πριν δράσουν.

Οι ληστές αποδείχθηκε ότι γνώριζαν τα πάντα για τη λειτουργία του τραπεζικού υποκαταστήματος. Κι αυτό γιατί εκτός από το μεγάλο ποσό που άρπαξαν, πήραν φεύγοντας και το καταγραφικό μηχάνημα κι έτσι δεν άφησαν πίσω τους κανένα ίχνος.

Οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού, ενώ οι δράστες κατάφεραν να μείνουν μέσα στο υποκατάστημα για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να εξαφανιστούν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι σε χωριό του Ερύμανθου, ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο, το ταμείο και τις θυρίδες περισσότερα από (150.000) ευρώ.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.