Σαν να το περιμέναμε... 

Μπορεί τα συνεργεία του Δήμου να είχαν βάψει τον χώρο του Εσπέρου και να τον έκαναν "κουκλί" για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας, διαμορφώνοντας τον, αλλά προτού καλά - καλά φύγει η διοργάνωση από την αχαϊκή πρωτεύουσα οι γνωστοί - άγνωστοι πήγαν για ακόμα μία φορά και έγραψαν τα δικά τους. 

Συνθήματα και διάφορα ακόμα, επιστρέφοντας έτσι τον χώρο του Εσπέρου στην μίζερη πραγματικότητα του. Δυστυχώς. Ένας χώρος που θα μπορούσε να λειτουργήσει, με πολλούς και ποικίλους ρόλους που θα ενίσχυαν την Πάτρα και θα αναδείκνυαν τον χαρακτήρα και την κουλτούρα της ως πόλη. Όμως και αυτά τα συνθήματα προς μία τέτοια κατεύθυνση βαδίζουν από την άλλη πλευρά, αυτής της αρνητικής διάστασης. 

Κοινώς, οι βανδαλισμοί, τα διαφόρων μορφής συνθήματα, οι φθορές στη δημόσια περιουσία και ο σεβασμός που έχουμε απέναντι στην πόλη που ζούμε μας χαρακτηρίζουν και αποτυπώνουν την νοοτροπία που μας διέπει.

Κάτι που ισχύει για τις αρχές και τους φορείς που δεν μπορούν να διαφυλάξουν το ιστορικό κέντρο της πόλης, όσο και για μας ως πολίτες και δημότες που ανεχόμαστε αυτές τις καταστάσεις. 

Οι φωτογραφίες είναι του Ηλία Κωνσταντάτου.