Ο ΣΚΕΑΝΑ αναλαμβάνει δράση και πρωτοβουλίες για να τονώσει - με μία μακροπρόθεσμη κατεύθυνση βέβαια - τη τουριστική δυναμική της Πάτρας, αλλά και την αγορά, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να σπονσονάρουν έμμεσα τις υπηρεσίες τους και τα προϊόντα τους. 

Όλα αυτά για να έχουν ένα ανάλογο αποτέλεσμα χρειάζεται χρόνος, σταθερότητα και επιμονή, όμως το προεδρείο του συλλόγου, έχοντας στο πλευρό του το σύνολο των μελών του, σε μία προσπάθεια κοινή, είναι να βαδίσει σε αυτό το μονοπάτι, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, με την προοπτική εφόσον υπάρξει η ανάλογη επιτυχία και η ανταπόκριση να γίνουν θεσμός για την εστίαση και την πόλη. 

Με αυτή την λογική ο ΣΚΕΑΝΑ διοργανώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, το Patras Feast, ένα street food festival που θα πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου, σε μια εκδήλωση που θα έχει ως παράλληλες δράσεις μουσικές συναυλίας, happenings και πολλά ακόμα. Το όλο project της εκδήλωσης το έχουν αναλάβει ο Δημήτρης Φάκαλος και η Νάντια Κωνσταντινίδη, σε συνεργασία με τον Γιάννη Ροδόπουλο. 

Ο χώρος του street food festival θα είναι ο κήπος της Apotheosis, ένας χώρος που ήδη έχει καθαριστεί και έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται με βάση τις εργασίες που γίνονται, έτσι ώστε να υποδεχθεί αυτή την καινοτόμα και φιλόδοξη εκδήλωση, υπό την αιγίδα πάντα του ΣΚΕΑΝΑ.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα από επαγγελματίες της εστίασης και τα οποία θα έχουν να κάνουν με διάφορα είδη φαγητού. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να απολαύσουν χοτ ντοκ, μπέργκερ, ελληνική, ιταλική, ευρωπαϊκή, ακόμα και ασιατική  κουζίνα, γλυκά και παγωτά, με το κάθε περίπτερο να έχει τον δικό του χαρακτήρα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που θα προσφέρει. 


Συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις

Τα περίπτερα θα λειτουργούν από επιχειρήσεις εστίασης μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, ενώ για κάθε βραδιά θα υπάρχει και μια μουσική συναυλία. 

Ήδη σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει έχουν κλειστεί συναυλίες για το τριήμερο, με την πρώτη βραδιά να έχει τον Πατρινό Vasilliko και το συγκρότημα του, τη δεύτερη τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την τρίτη μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με τον Γιάννη Κάτσιρα να τραγουδά υπό την συνοδεία της Πατρινής Ορχήστρας των Νυκτών Εγχόρδων. 

Πριν από την κάθε συναυλία το πρόγραμμα θα έχει και ξεχωριστές μουσικές συναυλίες για τις απογευματινές ώρες και ήδη έχουν γίνει επαφές με συγκροτήματα όπως οι 15/50, οι Coza Nostra και άλλα, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη.


Το Bobos Street Food Festival

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον που ετοιμάζουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει αυτό το project είναι το ξεχωριστό φεστιβάλ που θα απευθύνεται για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους. 

Πρόκειται για το Bobos Street Food Festival το οποίο θα γίνει το πρωί της Κυριακής, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, δηλαδή και θα έχει κουζίνα με είδη παιδικού φαγητού και λιχουδιές που αρέσουν στα παιδιά.

Πέρα από το φαγητό στο φεστιβάλ των μικρών θα γίνει και μια συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά, ενώ το πρόγραμμα θα έχει και αρκετές ακόμα δράσεις όπως θέατρο σκιών, ξυλοπόδαρους και εκπλήξεις. 

Είναι μία προσπάθεια λοιπόν που έρχεται για να σφραγίσει την συλλογιστική του ΣΚΕΑΝΑ για την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, μία προσπάθεια που αξίζει να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά και την ανάλογη ανταπόκριση, έτσι ώστε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους φεστιβάλ γίνονται με μεγάλη επιτυχία σε άλλες πόλεις, όπως στο Γκάζι της Αθήνας, στα Τρίκαλα, στην Λάρισα κτλ, αλλά και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Άρα και η Πάτρα μπορεί.