Η Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο Ανούσκα ντε Γκεοργκίου αποκάλυψε για πρώτη φορά δημοσίως ότι ήταν ένα από τα θύματα του διαβόητου παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στις αρχές του μήνα στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.

«Με χειραγωγούσε, με εξανάγκαζε και με κακοποιούσε σεξουαλικά», είπε η η 42χρονη ηθοποιός, που είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζουντ Λο στην ταινία “Alfie” και φοιτούσε στο ίδιο λύκειο με την δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον. Μιλώντας σε δικαστήριο του Μανχάταν, που είχε προσκαλέσει δεκάδες θύματα του Αμερικανού χρηματιστή στο πλαίσιο της διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης παιδεραστίας, το πρώην μοντέλο του Playboy, που είχε στο παρελθόν (2010) σχέση με τον ηθοποιό Ντέιβιντ Χάσελχοφ, είπε ότι ήταν έφηβη όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Έπσταϊν.

«Όταν μου γνώρισαν τον Τζέφρι Έπσταϊν ήμουν μια νέα κοπέλα, γεμάτη ελπίδες για τον κόσμο με την τρέλα της εφηβείας. Ήμουν ιδεαλίστρια κι έψαχνα το καλό στους ανθρώπους. Η κακοποίηση που υπέστην επί σειράν ετών ήταν εξευτελιστική πέραν κάθε περιγραφής και επηρέασε την ικανότητά μου να συνάπτω σχέσεις τόσο στη δουλειά μου όσο και στην ιδιωτική μου ζωή», τόνισε.

Δεν αποκάλυψε, όμως, πώς γνώρισε τον Έπσταϊν ούτε λεπτομέρειες για την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του. «Υπέφερα πολύ, μου πήρε πολλά χρόνια για να το αντιμετωπίσω και να σταθώ σήμερα εδώ και να μιλήσω. Υπέφερα, αλλά δεν μπορώ να παραμείνω σ’ αυτή την κατάσταση και να σιωπώ ούτε μια μέρα παραπάνω. Αν και είναι τραγικό να πεθαίνει κάποιος πρόωρα, είμαι απίστευτα ανακουφισμένη που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν θα μπορεί πλέον να βλάψει άλλα νεαρά κορίτσια ή γυναίκες», δήλωσε στο δικαστήριο. Η Ανούσκα ντε Γκεοργκίου, πελάτισσα του δικηγόρου Μπραντ Έντουαρντς, είναι ένα από τα δεκάδες θύματα του Έπσταϊν, που διεκδικούν αποζημίωση από τους κληρονόμους του.