"Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας για άλλη μια φορά πιάστηκε αδιάβαστος, προσπαθώντας να μπαλώσει τα αμπάλωτα στο σήριαλ καρατομήσεων του επιτελικού κράτους δεξιάς κοπής που προσπαθεί να εφαρμόσει από την πρώτη κιόλας μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου αντικαταστάθηκε από τον κ. Καρδάση τον Αύγουστο του 2015, οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καρδάσης είχε πράγματι συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη πριν από ένα μήνα, η οποία όμως συνάντηση είχε σχέση με ακαδημαϊκά ζητήματα και παρά την αναφορά του κ. Καρδάση σε θέμα παραίτησης, η πιθανότητα αυτή είχε αποκλεισθεί από τον κ. Διγαλάκη.

Την περασμένη, όμως, Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο της Υπουργού, δια του οποίου πληροφορήθηκε ότι με εντολή Πρωθυπουργού ζητείται να παραιτηθεί αυθημερόν, χωρίς καν να υποβάλει υπόμνημα πεπραγμένων.

Οι πολίτες της Αχαΐας σίγουρα δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξέρουν να ξεχωρίζουν τις καρατομήσεις από τις αντικαταστάσεις, όπως επίσης και να κρίνουν τους επιλεγμένους με βάση τα πεπραγμένα τους και την προσφορά τους στην Παιδεία αλλά και στην κοινωνία της Αχαΐας.

Τα πεπραγμένα όμως και η προσφορά είναι μάλλον ασήμαντες λεπτομέρειες για όσους εννοούν να θεωρούν το κράτος, τις υπηρεσίες, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τσιφλίκια των κυβερνώντων που αποφασίζουν και διατάσσουν, χωρίς φυσικά να τηρούν ούτε τις τυπικές ούτε τις ουσιαστικές αλλά ούτε και τις δεοντολογικές διαδικασίες" αναφέρει η ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με το θέμα της παραίτησης του Προέδρου του ΕΑΠ.