Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής το 2004 ο Χρήστος ΡΟΥΓΚΑΛΑΣ, διετέλεσε Διευθυντής Ασφάλειας στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα και 15 χρόνια αργότερα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εθελοντής στους II Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας.

«Το κάνω με πολύ χαρά, σε όποιο πόστο κι αν βρεθώ, είτε εκπαιδεύοντας συναδέλφους αστυνομικούς και εθελοντές, είτε επιλέγοντας τους εθελοντές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που έγινε στην Πάτρα" τονίζει.

"Πλέον θέλησα να είμαι κοντά στα νέα παιδιά από ένα άλλο μετερίζι, να τους μεταλαμπαδεύω την εμπειρία μου, να τα ενθαρρύνω και να τα εμψυχώνω για να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά".

Και συνεχίζει: «Τώρα έχω μεγαλύτερη αγωνία απ' ό,τι το 2004 διότι πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση η οποία διεξάγεται στην Πάτρα. Είναι μια διοργάνωση που πολλοί εθελοντές τη ζουν για πρώτη φορά, το ίδιο κι εγώ μαζί τους, ενώ υπάρχουν και οι ιδιάζουσες κλιματολογικές συνθήκες".

Ανατρέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Χρήστος ΡΟΥΓΚΑΛΑΣ φέρνει στη μνήμη του δυο περιστατικά, τα οποία διηγείται. " Με τον City Manager, τον κ. Νάσο Νασόπουλο, επειδή τότε επρόκειτο να λειτουργήσει για πρώτη φορά το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, θέλαμε να δούμε τι προβλήματα ενδεχομένως να παρουσιάζονταν.

Δοκιμάσαμε λοιπόν πολλά σενάρια και κάποια στιγμή κλειδώσαμε την εγκατάσταση, αλλά ένα φίδι από τον παρακείμενο χείμαρρο μπήκε στο γήπεδο τη νύχτα και κουλουριάστηκε σε ένα κάθισμα. Το είδαν οι αστυνομικοί όταν έκαναν έλεγχο, το σκότωσαν, το κρέμασαν ψηλά και έγραψαν ότι δεν είχε διαπίστευση». 

«Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της αποστολής των ΗΠΑ ήρθαν προτού κλειδώσει η εγκατάσταση προκειμένου να ελέγξουν εάν τα μέτρα που είχαμε λάβει ήταν τα ενδεδειγμένα και απολύτως εφαρμόσιμα. Προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους από την πύλη εισόδου των ΜΜΕ, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος. Ακολούθως επιχείρησαν να μπουν ως παράγοντες και αξιωματούχοι φέροντας μαζί τα όπλα τους, αλλά τα ανιχνεύσαμε.

Το μότο ήταν “no guns in the venue”, κρατήσαμε τα όπλα τους και τους επιστράφηκαν κατά την αποχώρησή τους από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Λόγω αυτού του περιστατικού δεχτήκαμε θερμά συγχαρητήρια, όλοι οι αστυνομικοί που ήμασταν εκεί, από την Γενική Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό περιποιεί τιμή σε όλους όσοι συμμετείχαμε στο επιχειρησιακό πλάνο ασφαλείας ».