Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην επίσκεψη της Βασιλικής Θάνου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι μάσκες έπεσαν: Η κυρία Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της» ήταν το λιτό αλλά δηλητηριώδες σχόλιο της ΝΔ για την συνάντηση Θάνου-Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Θάνου - η οποία αρνείται να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - πέρασε στις 19:00 τις πόρτες των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντήσει την αποπεμφθείσα Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθεί για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

Τα προσκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει» τη Θάνου

Το σίριαλ με τον νυν υπέρ πάντων αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει» την Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε και άλλα επεισόδια καθώς νωρίτερα σήμερα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να βάλουν προσκόμματα στην έγκριση των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε την αναστολή της έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ, για το αίτημα της κ. Θάνου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την καθαίρεσή της. «Την Παρασκευή θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ το αίτημα της απερχόμενης διοίκησης για ακύρωση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση σεβασμού προς την δικαστική εξουσία να μην προκαταβάλουμε την γνώμη της προχωρώντας σε μια διαδικασία αμφισβητούμενη. Όταν μια πράξη έχει πλήρως εφαρμοστεί -πλήρης εφαρμογή θα θεωρηθεί ο διορισμός της νέας διοίκησης- το ΣτΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε λήψη απόφασης. Θεωρώ ως δείγμα σεβασμού προς την δικαιοσύνη και τον εαυτό μας να αναβάλουμε την διαδικασία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε άμεσα στο αίτημα του ΣΥΡΖΑ και τόνισε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνία με το νόμο και την απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής. Ο νόμος ψηφίστηκε και βάσει νόμου προχωράμε. Να ξεκαθαρίσουμε: αλίμονο αν οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις σταματάνε έως την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις με δικαστικές προεκτάσεις. Φαντάζεστε να σταματούσαν όλες, έως ότου να βγουν οι αποφάσεις; Στην προκειμένη περίπτωση  το ΣτΕ απεφάνθη για τα ασφαλιστικά μέτρα και τα απέρριψε και ενώ το ΣτΕ τα απέρριψε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα παρέχουμε εμείς».