Με τις ανακοινώσεων των Βάσεων 2019 κλείνει το κυρίως «κεφάλαιο» των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Μελετώντας τους πίνακες για τις Βάσεις 2019, που επιφύλασσαν εκπλήξεις για πολλές σχολές διαφόρων επιστημονικών πεδίων, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα διαπιστώσουν αν και σε ποια σχολή έχουν περάσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida, ένας «σκόπελος» που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών είναι η ανεύρεση φοιτητικής κατοικίας, καθώς φέτος παρατηρούνται σημαντικές αυξήσεις στα ενοίκια, λόγω του Airbnb.

Μετά την ανακοίνωση των Βάσεων του προηγούμενου έτους, δόθηκε στη δημοσιότητα η προθεσμία για την εγγραφή των πρωτοετών στις σχολές επιτυχίας τους. Πέρυσι, το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί ήταν από τις 10 με τις 18 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτό -κατά προσέγγιση- θα συμβεί και φέτος.

Με την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr (παραμένει «κλειστή» σήμερα).

Από αυτή τη διαδικασία εξαιρούνται όσοι με τις Βάσεις 2019 «πέρασαν» στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου. Οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν δικό τους χρονοδιάγραμμα.